Game Dev Incubator
Dešavanja

Game Dev Incubator

Subota, 23.06.2018

Radionice Game Dev Incubatora će se održavati vikendom od 23. juna do 15. jula u Startit Centru Beograd.Razvoj video-igara, pored dobrog tehničkog predznanja, zahteva izuzetnu kreativnost i veliku posvećenost. U momentu dok ovo čitate, veliki broj pojedinaca i razvojnih timova upravo počinje ili nastavlja rad na svojim igrama. Uprkos ogromnom entuzijazmu i uloženom trudu, veliki broj ovih igara nikada neće ugledati svetlost dana - što zbog nedostatka iskustva, što zbog nedostatka resursa.

U sastavu udruženja Serbian Games Association (SGA), kompanije Nordeus, Eipix, Two Desperados, COFA Games i Mad Head Games odlučile su da pokrenu projekat Game Dev Incubator.

Cilj projekta je da pomogne svima koji svoju karijeru žele da usmere u pravcu razvoja video-igara, da steknu potrebno znanje, upoznaju druge entuzijaste sličnih interesovanja, demonstriraju svoje veštine, oforme funkcionalne timove i realizuju, a zatim i publikuju svoju prvu igru do kraja 2018. godine.


Projekat Game Dev Incubator će se realizovati u dve faze. 

Radionice

Kroz brojne radionice polaznici će se upoznati sa svim aspektima razvoja jedne igre, od dizajna igre, rada u Unity softveru, razvoja serverske strane igre, provere validnosti ideja, pa sve do poslovne i marketinške strane industrije, organizacije uspešnog tima, upravljanja projektom i planiranja razvoja. Radionice će obuhvatiti široko polje tema kao što su 3D modeliranje i teksturisanje, kreiranje interfejsa, vizuelni efekti itd. Radionice će voditi iskusni inženjeri i umetnici iz kompanija koje učestvuju u ovom projektu, a polaznici će tokom radionica direktno primenjivati novostečeno znanje. Radionice će početi sa održavanjem 23. juna i trajaće do polovine jula.

Rad na projektu

Nakon završenih radionica, iz redova zainteresovanih polaznika formiraće se timovi koji će pristupiti osmišljavanju svoje buduće igre, a zatim i njenoj realizaciji i publikaciji na nekom od poznatih servisa, u zavisnosti od platforme za koju se igra razvija. Konsultativnu i mentorsku pomoć u ovim fazama takođe će pružati profesionalci iz kompanija učesnica u ovom projektu. U skladu sa realnim potrebama, kompanije će obezbediti neophodne resurse, poput prostorija za rad ili hardvera. Timovi bi se formirali početkom avgusta. Izrada igre bi počela čim tim proceni da je spreman, okvirno početkom septembra.

Cilj radionica je da polaznici steknu znanje iz većeg broja oblasti, ali neće biti temeljnih kurseva ili uske specijalizacije za bilo koju specifičnu oblast. Fokus radionica biće na “free-to-play” igrama, koje nisu tehnički niti hardverski zahtevne, ali čija proizvodnja delimično ili potpuno pokriva većinu oblasti prisutnih i u razvoju igara izvan ove kategorije.

Učešće u svim fazama projekta je besplatno za sve polaznike. Preporučuje se donošenje vlastitog računara za rad. Materijali za radionice, kao i pojedina predavanja, biće na engleskom jeziku, pa je poznavanje ovog jezika, a naročito termina u oblasti računara i video-igara, neophodno za učešće u radionicama.

Za učešće u radionici možete da se prijavite putem linkaPrijave će biti otvorene do 10. juna.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška