Girls can code hakaton
Dešavanja

Girls can code hakaton

Subota, 25.05.2019 u 10:30

U cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, Met Lab organizuje hakaton pod nazivom "Girls can code". Takmičenje koje traje 24 časa će se održati 25. i 26. maja u prostorijama Metropolitan Univerziteta.

Osluškujući potrebe mladih i sarađujući sa svojim okruženjem, organizacija Met Lab se bavi profesionalnim razvojem studenata, tako što stvara kreativnu i proaktivnu zajednicu, sve u cilju deljenja znanja iz IT-ja, menadžmenta i dizajna – 3 najtraženije oblasti na današnjem svetskom i domaćem tržištu rada.

Cilj ove inicijative je da se ohrabre i podrže devojke čije je interesovanje iz oblasti razvoja softvera, kao i da se proširi svest o tome da i žene itekako mogu da budu uspešne u IT sektoru. S tim u vezi, u ovom takmičenju mogu da učestvuju isključivo studentkinje IT fakulteta širom Srbije.

Tokom 24 časa, takmičarke će učestvovati u timskom radu sa ciljem razvoja softvera na zadatu temu. Timovi će se sastojati od 3 ili 4 člana, a svaki tim će imati svog mentora koji će tokom takmičenja biti dostupan za konsultacije. Nakon otvaranja, a pre samog početka takmičenja, učesnici će imati priliku da čuju nekoliko predavanja na teme iz oblasti razvoja softvera, rada u timu i komunikacije. Trajanje jednog predavanja je oko 25 minuta.

Rok za prijavu je 21. maj, a svoje učešće možete prijaviti putem linka. Žiri koji je sačinjen od uspešnih ljudi iz oblasti IKT-a, odlučivaće o pobednicama, a najbolje očekuju zanimljive nagrade.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška