image-slide2
Dešavanja

Graf baze podataka i Neo4j

Četvrtak, 12.12.2019 u 18h

U Subotici će u Infostud Hub-u/Startit Centru Suboticačetvrtak, 12. decembra, od 18 časova biti održan meetup na temu graf baze podataka i Neo4j-a.

Na predavanju će biti reči o razlikama, prednostima i manama graf baza u odnosu na neke druge, široko rasprostranjene, tipove baza podataka, zatim o najčešćim poljima primene ovakvih baza, Cypher jeziku, a predavač će se dotaći i nekih poznatih događaja u kojima su graf baze odigrale zapaženu ulogu.

Graf baze podataka umesto relacionog koriste koncept grafa kao model podataka. Graf je struktura podataka koja se sastoji od čvorova (engl. Vertices) i grana između njih (engl. Edges). Sami čvorovi služe za čuvanje podataka organizovanih kao skup key-value parova, dok grane predstavljaju veze odnosno relacije između podataka.

Neo4j je jedna od vodećih svetskih graf baza podataka otvorenog koda, a neke od glavnih odlika su fleksibilna šema, skalabilnost, mogućnost replikacije, ACID model transakcija, kao i mogućnost indeksiranja.

Predavanje će održati Nenad Gal, softverski inženjer i preduzetnik sa više od 10 godina iskustva u IT svetu, sertifikovani AWS Cloud Solutions Architect i Neo4j Professional.

Predavanje je namenjeno programerima, administratorima baza podataka, studentima i svima onima koji žele da prošire svoje znanje o bazama podataka i njihovoj primeni.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava neophodna putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija