Hakaton Niš

Hakaton Niš

Po drugi put, Studentska organizacija SICEF, u saradnji sa Elektronskim fakultetom u Nišu, organizuje Hakaton 14. i 15. novembra.

Hakaton je dvadesetčetvoročasovno ekipno takmičenje programera u kreiranju aplikacije na zadatu temu. Tema je nepoznata učesnicima pre samog početka takmičenja, i biće saopštena na svečanom otvaranju Hakatona. Svaki od timova dobija sopstvenu prostoriju za rad opremljenu dodatnim monitorima i tablom, kao i pristup Internetu preko fakultetske mreže. Pored toga, takmičarima su na raspolaganju i posebne prostorije za obroke, zabavu i odmor. Takmiči se 8 timova od po 4 člana. Aplikacija se može raditi u bilo kojoj tehnologiji. Za ocenjivanje aplikacija biće zadužen stručni žiri. Kriterijumi za ocenjivanje biće dizajn, upotrebljivost, kvalitet koda i inovativnost.

Kao prateći program takmičenja, učesnicima će se predstaviti kompanije sponzori - Neopix, Horisen Solutions, Nordeus, Stanga, ING Software, Seavus i Webelinx, a u planu je i nekoliko zanimljivih predavanja u trajanju od po trideset minuta.

Takmičari nakon Hakatona odlaze sa bogatim iskustvom rada pod pritiskom, s obzirom na to da je potrebno za 24 časa stvoriti originalnu aplikaciju koja će zainteresovati široku grupu korisnika i pre svega naći svoju primenu. Osim iskustva, prva tri tima sa najboljim ocenama žirija poneće i neku od vrednih nagrada.

Ako ste voljni da se takmičite i osvojite vredne nagrade, potrebno je da se prijavite na zvaničnoj stranici događaja do 25. oktobra (isključivo kao četvoročlani tim).

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija