Hakerski kongres BalCCon 2015
Dešavanja

Hakerski kongres BalCCon 2015

Međunarodni hakerski kongres BalCCon, treći po redu, održaće se od 11. do 13. septembra u Novom Sadu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. BalCCon ima za cilj da  postane centar hakerske zajednice regiona i šire.  

Organizatori događaja su novosadsko udruženje Linux korisnika LUGoNS i Wau Holland, fondacija iz Hamburga.

Članovi LUGoNS-a su na prošlogodišnjem hakerskom kongresu u Berlinu razgovarali sa mnogobrojnim članovima i organizatorima CCC kongresa i dobili snažnu podršku za organizovanje jednog ovakvog događaja.

Primarni cilj ovog kongresa je povezivanje zajednica kako regionalno tako i internacionalno, druženje, hakerisanje, igranje, učenje i umrežavanje. Program i predavači se biraju po sistemu „call for papers“ u kome se objavljuju teme za predstojeći Kongres nekoliko meseci pre samog dešavanja. Za svaki Kongres se planirajui i specijalni gosti koji već imaju renomirani status u zajednici. Sve prijave za predavanja i radionice biće u bazi podataka sa mogućnošću ocenjivanja.

LUGoNS je jedna od najstarijih hakerskih zajednica u Srbiji, koja postoji više od jedne decenije, a imaju i bogato međunarodno iskustvo. Odlučili su da naprave internacionalnu manifestaciju ove vrste koja na ovim prostorima još uvek ne postoji. Novi Sad kao grad, zahvaljujući dobroj saradnji i podršci mnogobrojnih organizacija ima sve neophodne uslove za organizaciju jedne ovakve manifestacije.

Među učesnicima kongresa biće Alper Basaran, Bernard Fiks, Travis Goodspeed, Aluc i Voja Antonić.

Jedan od predavača biće i Peter Bubestinger, programer u oblasti digitalne audio-video arhive od 2002. godine, koji ima praktično iskustvo u radu sa arhivama velikih institucija kao što su austrijski Mediathek, RTV Slovenije, SRTC (Sudan), Glas Vijetnama, Kolos (Brisel), ORF, fonoteka Nacional (Meksiko) itd. Peter je trenutno glavni programer DVA – Profession-a, rešenja za video-digitalizaciju arhive korišćenjem slobodnog softvera i slobodnog koda. Od 2008. godine član je ekipe Free Softvare Foundation Europe (FSFE) i trenutno koordinira njihove aktivnosti u Austriji. Držaće predavanje pod nazivom FFmpeg’s FFV1 lossless video codec.

Sve informacije o ovom zanimljivom dešavanju, uključujući raspored predavača i prodaju karata možete pronaći na zvaničnoj stranici događaja.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška