Heapspace Open Data meetup
Dešavanja

Heapspace Open Data meetup

Četvrtak, 28.05.2020 u 18h

Ove nedelje, 28. maja s početkom u 18 časova, Heapspace zajednica se okuplja na drugom po redu online Open Data meetupu.

“Globalna kriza javnog zdravlja u značajnoj meri izmešta fokus odluka sa prava pojedinaca na interes zajednice. Čini se da je zaštita podataka o ličnosti izložena naročito teškom testu, s obzirom na tehničke mogućnosti masovnog prikupljanja i obrade u okolnostima kada je suzbijanje pandemije primarni cilj celokupne javnosti.” - Vodič za zaštitu podataka o ličnosti za vreme pandemije

Tema je “Gde se nalaze naši podaci”, a gošće su Andreja Gluščević i Jelena Adamović.

Andreja Gluščević, Lead Project Manager & Open Data specialist, smatra da je za društvo korist od otvorenih javnih podataka nedvosmislena u značajnom broju oblasti, među kojima su: transparentnost i demokratija, učešće građana, bolje ili nove javne usluge, podsticanje društvenih i privrednih inovacija, unapređenje rada javnih službi, nova istraživačka i naučna saznanja.

Jelena Adamović, Advokat, iz iskustva sa pravnom regulativnom u oblasti otvorenih podataka u okviru Evropske Unije i Republike Srbije, smatra da su otvoreni podaci važni za društvo zbog toga što doprinose stvaranju "dodatne vrednosti", kao i transparentnosti rada državnih organa.

U okviru Heapspace organizacije, Open Data je inicijativa za unapređenje postojećih skupova otvorenih podataka Republike Srbije i uspostavljanje platforme za lakšu objavu novih skupova. Pomno pratimo dešavanja u vezi sa otvorenim podacima.

Online meetup je ograničen na prisustvo od 100 učesnika, a više informacija o obaveznim prijavama možete pronaći ovde.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška