08.03.2023. ·
2 min
· [ Vreme: petak, 24.03.2023. ]

Internacionalno takimčenje EESTech Challenge iz oblasti Mobile App Development: Gamification

HelloWorld
0
Internacionalno takimčenje EESTech Challenge iz oblasti Mobile App Development: Gamification

EESTech Challenge je internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, lokalni komitet Beograd. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Mobile App Development: Gamification.

Cilj projekta jeste stvoriti priliku studentima iz cele Evrope da unaprede svoja znanja i veštine iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinese razvoju njihove profesionalne mreže. Projekat je nastao 2017. godine i od tada se uspešno razvija i teži da postane izuzetno prepoznatljiv za studente širom Evrope.

EESTech Challenge je podeljen u dve faze, organizuje se u 10 evropskih zemalja i 17 različitih evropskih gradova. Prva faza je koncipirana tako da se sastoji iz dvadesetčetvoročasovnog takmičenja koje će se održati za vikend 24. i 25. marta u Beogradu, kao i iz konferencija na zadatu temu koja će se održati u nedelji pre hakatona 14. i 15. marta. Nakon toga sledi druga faza projekta gde se najuspešniji  tim plasira u finalnu rundu.

Konferencije koje će se održati 14. i 15. marta 2023. uživo na Elektrotehničkom fakultetu. Sastojaće se iz jednočasovnih predavanja i interaktivnih radionica na zadatu temu. Dok će se hakaton održavati u prostorijama generalnog pokrovitelja.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lokalne runde je kompanija Playstudios.

Prijave su otvorene od 1. marta do 19. marta u ponoć i mogu se naći na sledećem linku: eestechchallenge.rs

Mobile App Development: Gamification predstavlja oblast razvoja mobilnih aplikacija koje primenjuju elemente gejmifikacije. Gejmifikacija jeste proces implementacije elemenata igra u aplikacije koje nisu nužno povezane sa igrama. Pomaže da se poveća angažovanost kao i da se korisnici fokusiraju na svoje ciljeve tako što dosadnu rutinu pretvara u zabavno iskustvo.

Zbog svoje mogućnosti podsticanja korisnika na dužu interakciju, aplikacije sa elementima gejmifikacije imaju primenu u raznovrsnim industrijama, kao što su obrazovanje, zdravstvo, produktivnost, finansije i mnoge druge.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajndhovenu, u Holandiji, a danas postoji u 46 gradova u 24 države Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života.

Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije. Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravan član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih komiteta u Evropi.

Više informacija možete naći na našoj Facebook, Instagram ili LinkedIn stranici.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja