„Junior.Labs.Namics“ – Programiraj svoju budućnost
Dešavanja

„Junior.Labs.Namics“ – Programiraj svoju budućnost

U toku su prijave za seriju besplatnih kurseva programiranja namenjenih deci nezaposlenih roditelja pod nazivom “Junior.Labs.Namics” – Programiraj svoju budućnost”. Početak kurseva je 09. i 11. septembra, a završetak je do 16. oktobra.

Radionice organizuje beogradski "Kliker - centar za kreativno razmišljanje" uz podršku vodeće švajcarske agencije "Namics", a program će obuhvatiti preko 50 mališana uzrasta od 7 do 16 godina. Deca će, tokom 20 časova, imati priliku da rade u malim grupama i savladaju osnove programiranje po metodama Masačusetsovog instituta za tehnologiju.

Cilj je da se svakom detetu pruži prilika da se zainteresuje za računarske nauke i upozna sa različitim segmentima kao što su algoritmi, pravljenje petlje, kloniranje, struktura podataka, tagovi i atributi, kao i da stekne uvid koliko je ova oblasti široka, te da se svako u njoj može pronaći. “Junior.Labs.Namics“ – Programiraj svoju budućnost” kursevi nastali su kako bi se pomoglo deci i mladima nezaposlenih roditelja da se lakše integrišu u informaciono društvo.

Mališani će, u zavisnosti od uzrasta i interesovanja, moći da se opredele za tri kursa. „Scratch” – kurs namenjen deci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Najmlađi polaznici imaće priliku da nauče kako da izrađuju animacije i igrice. „ AppInventor” – će pohađati đaci od petog do sedmog razreda i  savladaće pravljenje aplikacija za pametne mobilne telefone i tablete. „Web programiranje” – namenjeno uzrastu od sedmog razreda osnovne do drugog srednje škole. Najstariji polaznici će izrađivati konkretne elemente veb sajta i videti kako se sajtovi menjaju u trenucima dok se kucaju nove linije koda.

Prijave za „Junior.Labs.Namics“ – Programiraj svoju budućnost" besplatne kurseve moguće su putem formulara na sledećem linkuPo završetku prijava biće formirane grupe, a deca će biti obaveštena o početku održavanja kurseva.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška