image-slide2
Dešavanja

Kako izgleda radni dan jednog Data Analyst - a?

Subota, 21.03.2020 u 11h

U Startit Centru Novi Sad  će se 21. marta sa početkom u 11h održati predavanje na  temu: Kako izgleda radni dan jednog Data Analyst - a?

Ovo predavanje će vam omogućiti da lakše razumete radne zadatke jedanog Data Analyst-a.

Na predavanju ćete dobiti odgovore na sledeća pitanja:
  • Koje su prednosti rada u R-u?
  • Koje pakete R-a koristi Data Analyst?
  • Da li pored R-a mogu biti korisni neki softveri za vizualizaciju, poput Tableau, i zašto?

Nakon predavanja sledi radionica kratkog pregleda znanja koje smo stekli na predhodnim radionicama.

Predavči su: Bojana SoroMarija Dokoza. 

Bojana Soro je master primenjene matematike u oblasti finansija. Završila je Prirodno-matematički fakultet na Departmanu za matematiku u Novom Sadu. Trenutno radi na poziciji Data Analyst u firmi Content Insights, gde svakodnevno analizira i vizualizuje podatake. Primenom statističkih metoda za analizu generiše poslovne izveštaje i interpretira trendove i obrazce u složenim skupovima podataka. Pored toga ona je članica zajednice R Ladies Novi Sad, kao i Data Science Srbija zajednice.

Marija Dokoza je završila master primenjene matematike, matematike finansija, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Svoju poslovnu karijeru je započela kao praktikant, a potom nastavila kao istraživač u kompaniji Advanced Risk and Portfolio Menagement. ARPM je online platforma za učenje finansijske matematike, te je Marija kao praktikant imala zadatak da pseudo kodove napiše u programskom jeziku R, a kao istraživač je radila na dokumentaciji, teoriji, kao i vizualizaciji, koje su u sklopu same platforme.

Predavanje je namenjeno svima koji su zainteresovani da nauče R. Potpunim početnicima u programiranju, kao i onima koji to nisu.

Na predavanje potrebno je poneti laptop sa instaliranim R-om i RStudio-m. U toku radionice oni koji imaju svoj set podataka, mogu ga otvoriti i dobiti uputstva za dalju analizu, a ukoliko neko po prvi put učestvuje na radionici dobiće sva početna upustva oko učenja R-a.

Prisustvo predavanju je besplatno ali je neophodno prijaviti se putem linka.


(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija