Kako kombinovati Data inženjering i nauku o podacima?
Dešavanja

Kako kombinovati Data inženjering i nauku o podacima?

Sreda, 13.11.2019 u 18h

Data Science meetup će biti održan u sredu, 13. novembra, u 18 časova u Startit Centru Beograd.

Meetup je posvećen nauci o podacima i data inženjeringu, sa fokusom na korišćenju svih mogućih potencijala ove dve oblasti.

Kompanije prave razne proizvode ili usluge zasnovane na prikupljenim podacima stvarajući tzv. preporuke radi ciljanog plasiranja oglasa i reklama. Izgradnja takvih proizvoda obično zahteva upotrebu Data Engineering-a i Data Science-a, dve oblasti koje je teško razdvojiti, a koje ipak imaju neke metodičke razlike.

Svojim mrežnim marketima i medijskim ponudama, kompanija Tamedia je u takvom položaju da dosegne 80 odsto švajcarske onlajn publike, pa samim tim ima mogućnost da prikupi dosta podataka, kao i da na velikom uzorku plasira svoje usluge i proizvode.

Na ovom meetup-u će biti reči o tome kako ova kompanija koristi sve potencijale Data inženjeringa i nauke o podacima, na koji način premošćuje jaz između njih, kao i na koji način i drugi mogu učiniti isto.

Predavači su Tim Noner, Igor Miletić i Piter Lotrean.

Tim radi u kompaniji Tamedia tri godine kao Data Scientist. On radi na razvoju i plasiranju analitičkih komponenti zasnovanih na mašinskom učenju koje rade na milijardama korisničkih sesija. Pre toga je radio kao istraživač u ciriškom ogranku kompanije IBM.

Igor tri godine radi kao Tech Lead za InterVenture kao lider distribuiranog tima kompanije Tamedia. Radio je na nekoliko istraživačkih i komercijalnih projekata zasnovanih na procesuiranju Big Data-e, strimingu podataka, sistemima preporuka i data pipline-u. Njegova prethodna radna mesta su lid razvoja u Ticketmaster-u i gostujući istraživač u američkom Nacioninalnom institutu za standarde i tehnologiju.

Piter je data inženjer za InterVenture koji radi kao lider distribuiranog tima u kompaniji Tamedia. Piter ima dvogodišnje iskustvo u izgradnji sistema za prikupljanje i obradu podataka u Tamedia DTS-u i pet godina iskustva u izgradnji statističkih modela i sistema preporuka u Azure SQL bazi podataka i infrastrukture oko njih.

Ulaz na događaj je besplatan, a svi zainteresovani svoje mesto na događaju mogu da rezervišu putem ove forme.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška