image-slide2
Dešavanja

Kako napraviti video igru uz pomoć JavaScripta?

Ponedeljak, 29.10.2018 u 18h

Drugo JavaScript okupljanje biće održano u ponedeljak, 29. oktobra, u 18 časova u Startit Centru Novi Sad.

Kako napraviti igricu uz pomoć JavaScript-a, kao i kako napraviti React komponentu uz Storybook i lansirati je na NPM? Biće dva predavanja koja će držati Alexander Korotaev iz Sankt Peterburga i Vladimir Besermenji iz Novog Sada. Alexander će pričati na engleskom, a Vladimir na srpskom jeziku.

Link na kom će biti live stream.

JS borbena igra za više igrača (multiplejer), RxJS, Worker i eval()

Aleksander je nedavno dobio zadatak da napravi borbenu igru kodiranja za jednu front-end konferenciju. On će posetiocima ispričati kako je to uradio, i kako da naprave bezbedan sandbox za JavaScript bez korišćenja eval() funkcije i koristeći moći Workera. Zatim će govoriti o deljenju stanja između klijenata sa različitim ulogama, koji su povezani preko WebSocketa. Takođe, ispričaće zašto je reaktivno programiranje sa RxJS-om mnogo bolje nego obično event-based programiranje kad su u pitanju igrice. I na kraju, učesnici će zajedno igrati ovu igru.

Aleksander Korotaev dolazi iz Saint Petersburga i ima šest punih godina iskustva u web-developmentu. On je jedan od organizatora lokalne front-end zajednice, podkaster i gamedev fanatik.

Od ideje do realizacije - kreiranje React komponenti uz pomoć Storybook alata

Vladimir će proći kroz ceo ciklus kreiranja React komponenti uz pomoć Storybook-a. Storybook je alat koji nam pomaže da interaktivno razvijamo komponente. Objasnićemo detaljno šta je to Storybook, kako radi, i na koji način ga možemo iskoristiti da naše komponente podlegnemo realnim slučajevima korišćenja. Takođe će biti prikazani korisni addon-ovi za Storybook koji će nam pomoći da bolje kontrolišemo ponašanje komponente unutar Storybook-a. Komponentu kreiranu i testiranu na ovaj način ćemo veoma lako publish-ovati na NPM.

Vladimir Besermenji je freelance frontend developer sa oko tri godine iskustva i dolazi iz Novog Sada. Bavi se razvijanjem ReactJS aplikacija.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija