Kako napraviti video igru uz pomoć JavaScripta?
Dešavanja

Kako napraviti video igru uz pomoć JavaScripta?

Ponedeljak, 29.10.2018 u 18h

Drugo JavaScript okupljanje biće održano u ponedeljak, 29. oktobra, u 18 časova u Startit Centru Novi Sad.

Kako napraviti igricu uz pomoć JavaScript-a, kao i kako napraviti React komponentu uz Storybook i lansirati je na NPM? Biće dva predavanja koja će držati Alexander Korotaev iz Sankt Peterburga i Vladimir Besermenji iz Novog Sada. Alexander će pričati na engleskom, a Vladimir na srpskom jeziku.

Link na kom će biti live stream.

JS borbena igra za više igrača (multiplejer), RxJS, Worker i eval()

Aleksander je nedavno dobio zadatak da napravi borbenu igru kodiranja za jednu front-end konferenciju. On će posetiocima ispričati kako je to uradio, i kako da naprave bezbedan sandbox za JavaScript bez korišćenja eval() funkcije i koristeći moći Workera. Zatim će govoriti o deljenju stanja između klijenata sa različitim ulogama, koji su povezani preko WebSocketa. Takođe, ispričaće zašto je reaktivno programiranje sa RxJS-om mnogo bolje nego obično event-based programiranje kad su u pitanju igrice. I na kraju, učesnici će zajedno igrati ovu igru.

Aleksander Korotaev dolazi iz Saint Petersburga i ima šest punih godina iskustva u web-developmentu. On je jedan od organizatora lokalne front-end zajednice, podkaster i gamedev fanatik.

Od ideje do realizacije - kreiranje React komponenti uz pomoć Storybook alata

Vladimir će proći kroz ceo ciklus kreiranja React komponenti uz pomoć Storybook-a. Storybook je alat koji nam pomaže da interaktivno razvijamo komponente. Objasnićemo detaljno šta je to Storybook, kako radi, i na koji način ga možemo iskoristiti da naše komponente podlegnemo realnim slučajevima korišćenja. Takođe će biti prikazani korisni addon-ovi za Storybook koji će nam pomoći da bolje kontrolišemo ponašanje komponente unutar Storybook-a. Komponentu kreiranu i testiranu na ovaj način ćemo veoma lako publish-ovati na NPM.

Vladimir Besermenji je freelance frontend developer sa oko tri godine iskustva i dolazi iz Novog Sada. Bavi se razvijanjem ReactJS aplikacija.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška