Kako postati Data Scientist?
Dešavanja

Kako postati Data Scientist?

Utorak, 12.03.2019 u 18:00

Saznajte nešto više o Data Science tj. "najpoželjnijem zanimanju veka", u utorak 12. marta, u 18:00 časova u novosadskom Startit Centru.

Data Scientist je jedno od novih i modernih zanimanja, a zadaci osobe koja radi na ovoj poziciji su da prikupi, analizira i predstavi velike količine podataka. Ovako obrađeni podaci se koriste pri donošenju poslovnih odluka i generalno za unapređene poslovanja.

Data Science je proglašen za najpoželjnije zanimanjem u 2017. godini. U pitanju je nova profesija u kojoj se spajaju statističar, programer, ekonomista i marketar, ne nužno tim redosledom. Obavezna je sposobnost da u moru podataka zapravo prepoznaju pravi problem koji treba rešiti. Dakle, potrebno je nekad biti i psiholog. Verovatno su upravo ovako široki zahtevi za veštinama jednog Data Scientista i doveli do pokretanja ogromne marketinške kampanje, kako bi se što više ljudi privuklo da svoje veštine razvijaju u pravcu ove karijere.

Ova radionica je pravo mesto za one koji su zainteresovani za posao Data Scientist-a, kako se razvijati i na kraju pronaći posao u ovoj oblasti. Neophodno je da ponesete svoj laptop računar, a ukoliko dolazite u društvu, dovoljan je jedan računar za dve osobe. Potrebno je da instalirate Tableau Public kako bi se uradila jedna jednostavna vizualizacija.

Predavanje će imati sledeći tok:

  • Uvod (10min)
  • Šta je to data science i koje veštine treba da poseduju oni koji bi da postanu Data Scientist? (20min)
  • Kakva je karijerna prespektiva Data Scientista u Srbiji? ( 10 min)
  • Roadmap kako postati Data Scientist u narednih šest meseci (20min)
  • Prvi dashboard i analiza podataka u Tableau softveru (30min)
  • Pitanja (15 min)

Predavač na ovu temu je Manja Bogićević je stručnjak za analizu podataka i mašinsko učenje.  Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i MBA (Leader Project) na Ivey Business School iz Kanade. Jedna je i od učesnica panela ravnopravnosti žena u STEM industriji sa ovogodišnjeg Kopaonik Biznis Foruma. Sada ima svoju data science firmu M Data i suosnivač je data science firme Kageera. Takođe pohađa mikromaster na MIT-u iz oblasti Data Science i statistka. Radi sa inostranim klijentima iz industrija fintech, sport, digitalhealth i marketing.

Učešće na ovoj radionici je besplatno uz prijavu putem linka.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška