image-slide2
Dešavanja

Klik-R radionica o programskom jeziku R i analizi podataka

Nedelja, 16.09.2018 u 12h

Radionica će se održati 16. septembra u 12 časova u Startit Centru Beograd.

Mladi uzrasta od 13 do 18 godina će imati priliku da nauče više o programskom jeziku R i o njegovom korišćenju u analizi podataka o Olimpijskim igrama.

Na ovoj radionici će biti korišćen R programski jezik da pretvori statistiku unutar podataka u priču koja je učesnicima mnogo lakša za razumevanje, a koju mogu da koriste da reše probleme ili da razviju projektne ideje koje imaju potencijal da promene nečiji život.

Učesnici će kroz niz demonstracija i vežbi naučiti neke od osnovnih koncepata programa R i uz to će naučiti kako da koriste neophodne alate u tipičnom data science projektu. Upoznaće se sa grafičkim i numeričkim tehnikama za istraživanje informacija skrivenih unutar skupa podataka. Nakon što razviju  razumevanje vezano za podatke, učesnici će koristiti R-ov reproduktivni i interaktivni pristup kako bi napravili čvrst i koncizan narativ, a zatim će svoju priču predstaviti tako što će napraviti reproduktivne R-Markdown dokumente i zanimljive veb aplikacije.

Na radionicu je neophodno poneti i prenosivi računar sa instaliranim najnovijim verzijama R programa i RStudio-a.

Predavač je dr Tatjana Kecojević, dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je R-Ladies Manchester i Beograd grupe i DataTeka-u, kompaniju koja je posvećena pružanju pomoći ljudima da bolje razumeju i pronađu smisao u svojim podacima kroz zanimljive obuke. Zainteresovana je za oblast statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano uz #rstats.

Učešće na radionici je besplatno, ali je prijava putem sledeće forme neophodna.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija