image-slide2
Dešavanja

Konferencija „Žene u IT sektoru”

Četvrtak, 10.05.2018 u 9h

Konferencija „Žene u IT sektoru", u okviru projekta XBIT će se održati u četvrtak, 10. maja od 9 časova u Rektoratu Univerziteta u Novom SaduU okviru panel diskusije će se doneti zaključci o načinima unapređenja učešća žena u IT industriji. Istom prilikom biće predstavljena i nova IT laboratorija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je opremljena najsavremenijom opremom.

Cilj konferencije je podizanje svesti u javnosti o značaju učešća žena u IT industriji, podsticanje i ohrabrivanje žena za rad u IT sektoru, kao i podsticanje preduzetništva u korišćenju inovativnih tehnologija – VR, 3D štampe i IoT.

Kako se i na koji način može raditi na unapređivanju učešća žena u IT industriji govoriće:

  • Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,
  • Vladimir Todorović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, partner na projektu XBIT
  • Maja Marković - predstavnica udruženja građana SEE ICT.

Diverzitet, pogotovo na državnim pozicijama, slabo je razvijen. Statistika govori da je realna slika o prisutnosti žena u IT sektoru između 10% i 15%. Zato je drugi deo događaja rezervisan za uspešne priče žena iz IT sektora, koje će sa prisutnima podeliti svoja preduzetnička iskustva.

Projekat XBIT se bavi razvojem uslova za optimalan i strukturiran razvoj IT industrije i preduzetništva u programskom regionu, kao i njegovo optimalno korišćenje kao generatora inovacija i konkurentnosti. Projekat je podržan u okviru IPA Cross-border Cooperation programa Hrvatska-Srbija 2014 - 2020, a koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prisustvo događaju je besplatno, a prijava se vrši putem sledećeg linka.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 1)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija