Konkurentnost i nivoi izolacije u transakcijama i kreiranje Laravel RESTful API-ja
Dešavanja

Konkurentnost i nivoi izolacije u transakcijama i kreiranje Laravel RESTful API-ja

Četvrtak, 29.11.2018 u 18h

Laravel zajednica organizuje okupljanje u četvrtak, 29. novembra, u 18 časova u novosadskom Startit Centru.

Na meetupu će biti više reči o konkurentnosti i nivoima izolacije u transakcijama i kreiranju Laravel RESTful API-ja pomoću Photon CMS sistema.

Na ovom okupljanju Laravel zajednice Nikola Svitlica će govoriti o konkurentnosti i nivoima izolacije u transakcijama. Predavanje se bavi teorijskim aspektom transakcija, objašnjava njihov način rada, implementirane algoritme u fundamentalnim modulima DBMS-a (kao što su transakcioni log, planer upita, i sl). Nakon osvrta na osnovne pojmove i delove DBMS-a u vezi sa transakcijama, predavanje se posebno fokusira na nivoe izolacije, objašnjavajući način rada, kao i posledice koje proizilaze iz korišćenja istih.

Drugo predavanje će se baviti kreiranjem Laravel RESTful API-ja uz pomoć Photon CMS sistema. Prilikom razvoja mobilnih ili single-page aplikacija razvoj API-ja, koji ih pokreće, i admin panela, pomoću koga klijent upravlja podacima, predstavlja veliko opterećenje za budžet projekta. Tokom Live coding sesije predavač Tihomir Opačić će pokazati kako je uz pomoć Photon CMS izuzetno lako kreirati jednostavne i napredne API strukture.

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a ‚‚Laravel Serbia Meetups”.

Nikola Svitlica radi kao nezaposlen programer više od 16 godina, fokusirajući se najviše na Internet programiranje koristeći, pre svega, JavaScript i PHP. Kroz ‚‚kraće radne ekskurzije” u marketingu, bankarstvu i novinarstvu, upoznao je, pored inžinjerskog, i ekonomski aspekt poslovanja, što mu je omogućilo da govori tečno čak dva jezika, jezik programera i jezik menadžera i klijenata, dok je tokom 14 godina provedenih u visokoškolskim ustanovama naučio da sklopi i po koju složenu rečenicu na akademskom jeziku.

Tihomir Opačić je senior web developer koji vodi kompanije Photon CMS Inc. i Orange Hill Development doo. Jedan je od voditelja IT Serbia Podcasta i voditelj CMS Podcasta.

Prisustvo na događaju je besplatno, ali je obavezno prijavljivanje na ovom linku.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška