Kurs „Uvod u svet programiranja"

Kurs „Uvod u svet programiranja"

ICT Hub u saradnji sa Udruženjem za promociju kreativnog razmišljanja „Mali kliker“ organizuje letnji kurs „Uvod u svet programiranja“ od 7. avgusta do 10. septembra

Kurs „Uvod u svet programiranja“ namenjen je svim zaintresovanim srednjoškolcima, koji žele da ovladaju osnovnim veštinama web programiranja, bez obzira na njihov obrazovni profil. Polaznici će učiti programiranje dok prave web sajtove u programskom okruženju koje im omogućava da prave konkretne elemente web sajta i vide ih kako se menjaju u trenutku dok kucaju nove linije koda.

Sadržaj kursa „Uvod u svet programiranja“:
  • XML – Šta je to XML format i u kakvoj su vezi XML i HTML. Šta su to tagovi, a šta atributi
  • HTML – osnovni tagovi i atributi: div, span, tabele, liste, slike i video, linkovi – navigacija kroz stranicu
  • Završetak HTML-a i početak CSS-a
  • Kako se pristupa elementima iz html, osnovna svojstva, kodiranje u procentima
  • Nastavak CSS: naglasak na float svojstva i pozicioniranje elemenata
  • Kraj CSS-a i uvod u Javascript: Šta je to Javascript i osnovni pojmovi iz programiranja
  • Javascript funkcije
  • Jquery i animacije.

„Uvod u svet programiranja“ biće realizovan u prostorijama Playground-a, a prijave su otvorene do 4. avgusta godine. Broj mesta je ograničen na 10 učenika po ciklusu. Neophodno je da polaznici kursa poseduju svoj laptop računar. Tokom letnjeg raspusta predavanja će se održavati utorkom i četvrtkom od 10 do 12 časova, a predavanja planirana za prvu nedelju septembra biće realizovana tokom vikenda, zbog početka školske godine, a svi zainteresovani svoje mesto i učešće mogu da potvrde ovde.

Letnju školu realizuje Udruženje građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u okviru projekta „Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo“, a koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija