Laravel Echo i Docker za localhost development
Dešavanja

Laravel Echo i Docker za localhost development

Četvrtak, 28.06.2018 u 18h

Laravel ekipa organizuje drugo novosadsko okupljanje Laravel zajednice u četvrtak 28. juna u 18 časova u Startit Centar Novi Sad.

Događaji u relanom vremenu i Laravel Echo

Svakim danom je sve više proizvoda dizajniranih na način da budu konstantno povezani na internet. WebSocket je tehnologija koja je omogućila ovu revoluciju. Polako zamenjuje stare klijent-server tehnologije, podržana od strane svih današnjih web pretraživača, ali još uvek nova tehnologija koja se konstantno razvija.

Proći će kroz proces konfiguracije Laravel aplikacije za komunikaciju u realnom vremenu pomoću Pusher servisa, kao i pomoću sopstvenog servera. Odraditi isto na klijentskoj strani, a zatim napraviti jednostavnu aplikaciju kroz koju će analizirati osnove komunikacije u realnom vremenu.

Nikola Knežević je sa 11 napisao prvu aplikaciju, a posle prve odmah i drugu. Tehnički direktor, programer, mentor i još po nešto u Decem razvojnom studiju. Opsesivan prema rešavanju programskih problema. Razmenjuje znanje kad god se ukaže prilika. U slobodno vreme čita knjige i svira gitaru.

Docker za localhost development

Kad je u pitanju razvoj softvera vec duže vreme se koristi izgovor "Radi na mom računaru". Ovim predavanjem ću uz pomoć Docker-a pokušati da iskorenim taj stari običaj koji je nastao u vreme LAMP/XAMP/WAMP okruženja, a održao se i u vremenu virtualnih mašina i Vagrant-a. Saznaćemo šta su to Docker container-i, kako se kreiraju iz image-a. Videti kako je lako podići lokalno dev okruženje, jednostavno menjati ga, kao i testirati našu aplikaciju u različitim uslovima.

Milan Urukalo je software developer, fokusiran na PHP, backend web servise i devops taskove. Sa više od 10 godina u PHP svetu i dalje učim nove stvari i sa zadovoljstvom delim stečeno znanje. Programiranje za mene nije samo pisanje koda, već i način razmišljanja.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.