Laravel Meetup #10
Dešavanja

Laravel Meetup #10

Četvrtak, 26.04.2018 u 18h

Laravel ekipa organizuje prvo novosadsko okupljanje Laravel zajednice u četvrtak 26. aprila u 18 časova u Startit Centru Novi Sad.
Uvodni deo održaće Robert Bašić, softverski inženjer i PHP konsultant. Ne beži od održavanja legacy aplikacija i pisanja dokumentacije, popravlja bugove pomoću testova i veruje da je komunikacija sa poslovnim ljudima od primarnog značaja za pisanje dobrog softvera.

Klijenti traže da rešite njihove probleme koristeći softver. Slušate njihove ideje, pročitate mejlove, održite sastanak ili dva i bacite se na posao. Posle nekoliko nedelja ili meseci provedenih za tastaturom vratite se klijentu sa programom koji ima rešenje za sve njihove probleme. Ali da li je to stvarno tako? Klijentove potrebe treba da su na prvom mestu. Neophodno je da ih saslušate, razgovarate i razumete.

Ovo predavanje će pokazati zašto treba da postanete bolji u komunikaciji i kako Domain-Driven Design može da pomogne da premostite komunikacijski jaz između vas i klijenata. Kreiranjem sveprisutnog jezika kojeg delimo sa našim klijentima, mi pravimo model njihovog sveta u vašem. Modeli su primenljivi u određenim ograničenim kontekstima i pomažu da nađete bolja rešenja i da na kraju dana, pišete bolji softver.

Robert voli da doprinosi open source zajednici i jedan je od glavnih kontributora za Mockery, PHP mock object framework za korišćenje
u Unit testiranju. Autor pugdebuga, standalone debugging klijent za PHP koji koristi XDebug kao debugging engine.

Drugi deo predavanja držaće Mladen Janjetović i govoriće o Laravel Forge, kao i to tome kako podizanje web servera nikad nije bilo lakše

Uz pomoć ovog sjajnog servisa iz Laravel ekosistema, podići će kompletan web server i Laravel aplikacuju za samo 15 min i istaći će neke od mnogih mogućnosti kao sto su podešavanje Git push-to-deploy, besplatnih SSL sertifikata, menadžerisanje servera i domena za Laravel, Worpress, Symfony ili bilo koju drugu PHP aplikaciju.

Mladen je u svetu PHP-a i web develomentu od 2006. godine, a Laravel koristi od 2014. godine. Vodio je development tim na više internacionalnih projekata i obučio dosta frontend i backend programera usput. Programirao je mikorkontrolere na studijama.

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, u okviru playliste Laravel Belgrade Meetups.

Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem sledećeg linka, ukoliko želite da se prijavite da budete govornik na nekom od narednih Laravel okupljanja, dovoljno je da se prijavite na mail laravel@phpsrbija.rs i bićete kontaktirani.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška