Laravel meetup #13
Dešavanja

Laravel meetup #13

Utorak, 30.10.2018 u 18h

Laravel ekipa organizuje novo okupljanje Laravel zajednice u četvrtak30. oktobra u 18 časova u Startit Centru Beograd.

Razvoj efikasnih API servisa - Laravel i GraphQL (Peđa Jevtić)

Sa najnovijom generacijom pametnih tehnologija, sve više i više uređaja ima potrebu za podacima neophodnim za njihovu osnovnu funkcionalnost. Pametni satovi, frižideri, garažna vrata su samo neki od njih.
Razvoj i održavanje API backend aplikacije za usluživanje nekoliko generacija uređaja i njihovih specifičnih potreba postalo je veoma teško i skupo.

GraphQL pruža alternativu i promenu u paradigmi izmeštanjem odgovornosti za strukturu podataka u API pozivima ka samom klijentu. Ovo obezbeđuje optimizaciju u prenosu podataka isključujući nepotrebne podatke i u isto vreme, smanjuje kompleksnost API poziva i metoda što ujedno ubrzava i olakšava održavanje istih.

Peđa je IT zaljubljenik, programer, Agile trener, preduzetnik. Ima bogato iskustvo u Web i Mobile dizajnu, razvoju web i mobilnih aplikacija kao full stack developer PHP, MySQL/MongoDB, JS, ObjC / Swift).
Uz programiranje, vodio inženjerske timove kao SCRUM master i obučavao pojedince i timove za Agile metode razvoja softvera. Kao predavač je radio na obukama za različite tehnologije od JavaScript-a, PHP-a do iOS Development-a.

Kreiranje Laravel RESTful API-ja pomoću Photon CMS sistema (Tihomir Opačić)

Prilikom razvoja mobilnih ili single-page aplikacija razvoj API-ja koji ih pokreće i admin panela pomoću koga klijent upravlja podacima predstavlja veliko opterećenje za budžet projekta. Tokom Live coding sesije prikazaću kako je uz pomoć Photon CMS izuzetno lako kreirati jednostavne i napredne API strukture.

Tihomir je senior web developer koji vodi kompanije Photon CMS Inc. i Orange Hill Development doo. Jedan je od voditelja IT Serbia Podcasta i voditelj CMS Podcasta.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava putem sledeće forme obavezna.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška