Laravel meetup #8 - Benchmark Artisans
Dešavanja

Laravel meetup #8 - Benchmark Artisans

Četvrtak, 28.12.2017 u 18h

Laravel ekipa organizuje prvo zimsko okupljanje Laravel zajednice u četvrtak 28. decembra u 18 časova u StartIt Centru Beograd.

Kako izolovati domen od framework-a

U praksi se često dešava da su domen i okruženje zapetljani u mrežu međusobnih odnosa, tako da se jasna granica gotovo ne razaznaje - što dovodi do povećanja kompleksnosti projekta, kašnjenja u isporuci, frustracija na više strana i što je najvažnije - do koda koji ne izražava svoj cilj, a to je implementacija klijentovog biznis modela.
Predstaviće nekoliko paterna koji mogu da u velikoj meri spreče, olakšaju i ublaže navedene simptome. U prvom redu ce biti reči o izolaciji modela iz postojeceg okruženja i važnosti razmišljanja o domenu izvan konteksta frejmvorka.

Predavač je Miroslav Trninić, senior web developer, konsultant i Domain Driven Design praktikant. Sa preko 13 godina developerskog iskustva učestvovao je u izradi velikog broja web aplikacija na raznim pozicijama - od front-enda do back-enda i serverskih rešenja; kao developer, konsultant i kao vođa tima. Pre toga, iza sebe ima 10 godina menadžerskog staža kao direktor kompanije iz oblasti prehrambene industrije; gde je stekao iskustvo i znanje o rešavanju “real life” problema (koji nisu vezani za tehnologiju).

Kako da pisanje API dokumentacije postane zanimljivo programerima

U doba geografski raštrkanih timova, rada na daljinu, mikroservisa i raznoraznih API-ja programeri su primorani na pisanu komunikaciju. Dakle, pisanje postaje ne samo poželjna nego neophodna veština. To ne umanjuje činjenicu da programeri i dalje ne vole da pišu. Kako promeniti tu situaciju? Šta ako počnemo da tretiramo pisanje dokumentacije kao i samo programiranje i da tome damo neki smisao iz našeg programerskog ugla? Hajde da to pokušamo da uradimo - učinimo ovaj proces zanimljivim, struktuiranim i testabilnim. Fokus predavanja će biti na pisanju API dokumentacije.

Milan Popović je PHP Developer, član Udruženja PHP Srbija, koorganizator PHP Srbija konferencije i Laravel Belgrade meetup-a. Voli da se bavi izučavanjem OOP-a, dizajn paterna i veliki je zagovornik TDD-a kao tehnike u razvoju softvera. Voli da uči i da deli svoje znanje i iskustvo sa kolegama.

Svoje prisustvo možete potvrditi putem sledeće stranice.


(5 osoba je glasalo, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška