image-slide2
Dešavanja

Lean, Kanban i strateško planiranje

Petak, 07.06.2019 u 18:30

Lični Kanban (engl. Personal Kanban) je jedinstven način organizovanja i planiranja ličnih poslova i zadataka, koji se, s razlogom, pokazao kao daleko efikasniji od standardnih “to do” listi. Više o ovoj temi ćete čuti u beogradskom Startit Centru, u petak, 07. juna, sa početkom u 18:30 časova.

Predavanje će održati Jasmina Nikolić, član međunarodnih agilnih udruženja koja sertifikuju trenere i profesionalce — Skram alijanse i Agilne alijanse. Jasmina je među prvima u Srbiji počela da izučava i da se edukuje u sferi agilnog menadžmenta i da se bavi agilnim transformacijama preduzeća. Na univerzitetu La Salje u Barseloni predaje Agilnu kulturu na redovnim master studijama, a na Filološkom fakultetu u Beogradu je radila na obučavanju agilnih timova.

Predavanje će početi kratkim osvrtom na istoriju nastanka Kanbana u kompaniji Toyota polovinom 20. veka, lin (engl. lean) načela i uvođenje Kanbana u softversku industriju. Čućete odgovor i na često postavljano pitanje: po čemu se Lean i Agile razlikuju i da li je ih je moguće kombinovati? Razmatraće se i korišćenje kanban tabli u upravljanju projektima.

U drugom delu, akcenat će biti na Ličnom Kanbanu (Personal Kanban), koji je razradio Džim Benson (Jim Benson). Kroz praktične primere prisutni će naučiti kako konkretno da koristie Kanban tablu, kako da izbegnu pretrpanost poslom i multitasking, kako da savladaju važnu veštinu prioritetizovanja. Razmatraće se koje su konkretno manjkavosti “to do” i check lista, a koje prednosti Kanbana, te na koji tačno način ovaj metod odgovara agilnim i lin metodologijama organizovanja procesa.

Razliku između strateškog razmišljanja u Kanbanu i klasične To Do liste učesnici će ilustrovati primerom jedne sačuvane To Do liste pevačice Ejmi Vajnhaus. Prisustvo na predavanju je besplatno, ali je prijava obavezna putem formulara.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija