#Levi9 meetup
Dešavanja

#Levi9 meetup

Sreda, 11.10.2017 u 18:30h

U sredu, 11. oktobra, u prostorijama kompanije Levi9 Beograd od 18:30 časova ćete imati priliku da čujete na koji način je Electron pomogao našim developerima da naprave cross-platform aplikaciju kao i o izazovima sa kojima su se susreli prilikom njene izrade.

Poslednjih nekoliko godina došlo je do ekspanzije web aplikacija zbog njihove fleksibilnosti. Ipak, njihova upotreba sa sobom nosi dosta izazova, a kao jedno od optimalnih rešenja nastao je Electron - framework koji omogućava da se upotrebom web tehnologija, kao što su Node.js, HTML i CSS, prave desktop aplikacije za Windows, macOS i Linux platforme.

S druge strane, zbog sve veće upotrebe mikroservisa pojavila se ideja o Serverless serverskoj arhitekturi, koja se zasniva na sinhronizaciji i objedinjavanju njihovih funkcionalnosti.

Postoji mnoštvo knjiga, open source framework-a i konferencija ali šta je zapravo Serverless i zasto (ni)je vredna razmatranja?

 O ovome će publiku najbolje upoznati predavači:

Đorđe Andžić – zaposlen u firmi Levi9 na poziciji Front-end Devlopera. U protekle dve i po godine učestvovao je u razvoju poslovnih single page aplikacija pretežno namenjenih potrebama digitalnog izdavaštva i upravljanjem digitalnim resursima. Trenutno se bavi razvojem desktop aplikacije koja u komunikaciji sa web aplikacijom olakšava kreiranje i organizaciju digitalnog sadržaja.

Srđan Stupar - zaposlen u firmi Levi9 na poziciji Front-end developera. Najveći fokus mu je na JavaScript tehnologijama, najviše iskustva ima u radu sa Angular framework-om i nodejs-om u domenu digital asset management-a and publishing workflow-a. Poslednjih godinu dana angažovan je na razvoju Electron desktop aplikacije. Zainteresovan za blockchain tehnologiju.

Boban Piskulić - zaposlen u firmi Levi9 na poziciji PHP developera. Njegova ranija iskustva su raznovrsna i sežu od web i mobile do big data aplikacija. Trenutni fokus mu je na web development-u. Poslednje 2 godine je posvećen Javascript stack-u uključujuci AngularJS, React i NodeJS. U slobodno vreme se interesuje za same arhitekture sistema.

Predavanja traju 30-45 minuta, a svoj dolazak možete potvrditi na sledećem linku.


(4 osobe su glasale, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška