Math Hackathon 2015
Dešavanja

Math Hackathon 2015

Subota, 25.04.2015

Math Hackathon, timsko takmičenje mladih programera, biće održano 25. i 26. aprila na Matematičkom fakultetu u Beogradu (Studentski trg 16).

Ovo takmičenje je osmišljeno tako da se programerske sposobnosti, kreativnost i uklopivost u timskom radu testiraju do krajnjih granica. Tokom 24 časa od četvoročlanih timova mladih programera i dizajnera očekuje se da od nule stvore što kvalitetniji i originalniji softver, a u skladu sa temom koja će im biti saopštena na dan održavanja takmičenja. Ograničenja u pogledu platforme na kojoj se željeni softver programira ne postoje, pa tako takmičari mogu da koriste sve od softverskih, hardverskih i onlajn alata, za koje smatraju da su im potrebni i korisni.

Takmičenje je otvorenog tipa, učešće je besplatno, a jedini uslov je da svi članovi tima imaju između 18 i 26 godina. Timovi se sastoje od najmanje tri, a najviše četiri osobe i moraju biti formirani u okviru prijave na takmičenje (ne vrši se uparivanje slobodnih strelaca).

Ovakav format takmičenja je poznat od ranije, a takmičenja ovog tipa su održavana u organizaciji drugih fakulteta u Srbiji i različitih IT kompanija, ali nikada na Matematičkom fakultetu. Sama ideja za Math Hackathon potekla je od Miroslava Ostojića, studenta smera Informatika na Matematičkom fakultetu, a njemu su se pridružili i Božidar Radivojević, Dino Spasovski i Dimitrije Cicmilović, takođe studenti Matematičkog fakulteta.

Osim same tehničke ispravnosti i izvedenosti aplikacije, ocenjivaće se praktična upotrebljivost kreiranog softvera, kreativnost i originalnost ideje koja je sprovedena u delo, kao i sposobnost članova tima da svoj proizvod brane pred budućim ulagačima u dalji razvoj.

Ocene će svakom timu davati stručni žiri, a pobednički timovi biće nagrađeni vrednim nagradama. Svim učesnicima će biti obezbeđena hrana, piće i mesto za rad i odmor tokom trajanja takmičenja. Takođe, biće obezbeđeni i računari za rad takmičara, iako se takmičari svakako ohrabruju da ponesu svoju opremu.

Prijave su besplatne i traju do 18. aprila, a od prijavljenih timova stručni žiri će izabrati osam najboljih koji će učestvovati na takmičenju 25. i 26. aprila.

Prijave, ali i sve ostale informacije o samom takmičenju, organizaciji i nagradama mogu se pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja http://www.hack.math.rs/.


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška