07.09.2023. ·
2 min
· [ Vreme: četvrtak, 14.09.2023. ]

Meetup #59: Skaliranjem do vrha

HelloWorld
0
Meetup #59: Skaliranjem do vrha

Iskustva sa prve linije očuvanja vrednosti, strukture i rasta

Dobrodošli agilni ljudi! Naš novi meetup se bliži. Rezervišite naredni četvrtak za kafu, druženje i otkrivanje strategija skaliranja.

Agilna metodologija, poznata po svojoj fleksibilnosti i prilagodljivosti, umnogome je promenila način na koji timovi pristupaju razvoju softvera i upravljanju projektima. Kako organizacije rastu po veličini i složenosti, javlja se potreba da se agilne prakse prošire izvan pojedinačnih timova i projekata. Ovde dolazi do izražaja koncept skaliranja koji nudi strateški okvir za usklađivanje napora više timova i odeljenja, čuvajući pri tome osnovne agilne vrednosti.

Ono što besprekorno funkcioniše za jedan tim možda neće nužno imati istu efikasnost kada se primeni na veće, međusobno povezane organizacione celine. U osnovi, agilno skaliranje se bavi izazovom održavanja agilnih principa i praksi dok istovremeno usklađuje saradnju brojnih timova.

Kako organizacije rastu, suočavaju se sa složenim projektima koji zahtevaju saradnju među različitim funkcionalnim timovima, efikasnu komunikaciju i sinhronizovanu isporuku vrednosti. Agilne prakse se suočavaju sa ograničenjima u takvim scenarijima, što nameće potrebu za prelaskom na različite okvire i metodologije skaliranja.

Skaliranje sa sobom donosi mnoge izazove, uključujući očuvanje agilne kulture među raznolikim timovima, upravljanje zadacima i izbegavanje prekomerne birokratije. Postizanje ravnoteže između standardizovanih procesa i autonomije timova je ključno kako bi se sprečilo gušenje inovacija.

Dok organizacije nastavljaju da prihvataju i primenjuju agilne principe, veština skaliranja postaje ključni alat u postizanju njihove prilagodljivosti i održivog rasta i razvoja.

Pripremite se da razotkrijete tajne efikasnih strategija skaliranja, dok naš gostujući govornik, Nikos Batsios, deli sa nama svoja neprocenjiva iskustva i uvide. Pridružite nam se onlajn narednog četvrtka u 18:30h. Očekuje vas inspirativno predavanje o stvarnim iskustvima i obilje agilne energije. Vidimo se uskoro!

Prisustvo na našim meetup-ima je besplatno.

O GOVORNIKU

Nikos Batsios je Tehnički Programski Menadžer u kompaniji Yara International, suosnivač kompanije Upward i inženjer sa 20 godina iskustva u razvoju softvera, od kojih je polovinu proveo u vođenju timova i organizacija. Verujući da veliki timovi mogu postići neverovatne rezultate, Nikos se fokusira na stvaranje okruženja kvalitetnih i humanih odnosa kako bi dodatno oslobodio potencijal pojedinaca, omogućio timovima visoku efikasnost i saradnju u cilju zajedničke svrhe organizacije.

Link za opis događaja I prijave: https://www.meetup.com/agile-humans-lean-coffee-meetup/events/295757159/

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja