image-slide2
Dešavanja

Meetup o kvantno inspirisanoj veštačkoj inteligenciji

Petak, 26.07.2019 u 18:00

Meetup o veštačkoj inteligenciji će se održati u petak, 26. jula, u beogradskom Startit Centru, sa početkom u 18:00 časova. Tema predavanja je najnoviji projekat na kojem Dr Borislav Agapiev radi, a tiče se kvantno inspirisane veštačke inteligencije.

Moderna veštačka inteligencija se neverovatno razvila u proteklih nekoliko godina naročito preko dubokog učenja, tj. veštačkih neuralnih mreža. Te mreže imaju regularnu strukturu, ali takođe i proces mašinskog učenja veoma zavisi od nelinearnih veštačkih neurona. Tokom predavanja će biti prikazan pristup, kako sa pravom transformacijom domena operacija veštačkih neuralnih mreža, sve transformormacije i operacije postaju linearne na način veoma sličan kvantnoj mehanici i fizici.

Predavač dr Borislav Agapiev je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Doktorirao u SAD, radio u Intelu na razvoju mikroprocesora, kao i na CAD istraživanjima. Posle Intela je osnovao Vast.com, koji je sada najveći provajder vertikalne analitike za velike podatke na tržistu SAD. Vast.com ima već godinama veliki razvojni centar u Beogradu gde rade stotine ljudi. Posle Vast.com-a, osnovao je distribuisani socijalni pretrazivač Wowd.com, koji je 2012. godine kupio Facebook. Takođe, glavnu intelektualnu svojinu i patente kupio je Google.

Prisustvo na ovom meetup-u je besplatno, uz obaveznu prijavu putem formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška