Meetup o veštačkoj inteligenciji
Dešavanja

Meetup o veštačkoj inteligenciji

Sreda, 31.10.2018 u 18h

Meetup na temu veštačke inteligencije će biti održan 31. oktobra od 18 časova u Startit Centru Novi Sad.

Semantička segmentacija slika upotrebom konvolutivnih neuronskih mreža (pixel level segmentacija) ili jednostavno rečeno kako izraditi softver koji je u stanju da odrediti siluete objekata na odabranoj slici, je tema o kojoj će prvobitno biti reči na ovom meetupu.

Kao primeri semantičke segmentacije biće navedena dva primera sa ciljem da se detektuju pozicije soli na geološkim podacima Pixel level, kao i detekcija učesnika u saobraćaju na slikama i video zapisima saobraćajnih situacija.

Velibor Ilić je završio doktorat iz oblasti informatike, zaposlen kao senior research and development inženjer u kompaniji RT-RK Automotive. Prethodno je bio zaposlen kao istraživač na Kanterberi univerzitetu na Novom Zelandu i Švajcarskom Federalnom Institutu za Tehnologiju u Lozani (Brain & Mind Institut). Bavi se oblastima kao što su veštačka inteligencija, mašinsko učenje i izradom autopilot softvera za automobile.

Drugo predavanje će biti usmereno takođe na automobilsku industriju. Tema prezentacije Alekse Ćorovića je ‚‚Upotreba YOLO algoritma za prepoznavanje učesnika u saobraćaju” ili jednostavno, kako najnovije arhitekture neuronskih mreža prepoznaju objekte unutar slika ostvarujući odziv u realnom vremenu.

Predavač Aleksa Ćorović je istrazivač u kompaniji RT-RK. Član je M41+ studentske ekipe robotičara koja je osvojila mnoge nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima iz oblasti robotike od kojih je najveća nagrada drugo mesto na evropskom takmičenju iz robotike — EUROBOT 2017. Njegova interesovanja su masinsko učenje, robotika i razvoj automotive softvera. Profesionalno, radi na razvoju autopilot automotiv softvera kao softver inženjer u RT-RK Automotive.

Meetup će biti organizovan od strane CITY AI-a. CITY AI je najveća svetska zajednica u oblasti veštačke inteligencije prisutna u preko 50 gradova sveta. Cilj organizacije je razvoj znanja u oblasti veštačke inteligencije, gde organizacijom trećeg po redu događaja zele da zainteresovanima približe saznanja i istraživanja u oblasti veštačke inteligencije u automobilskoj indstriji.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška