image-slide2
Dešavanja

Metode distribucione semantike u R

Sreda, 30.11.2016 u 18:00

Novembarski Data Science meetup održaće se 30. novembra sa početkom u 18 časova, u beogradskom Startit Centru. Tema meetupa biće metode distribucione semantike za text-mining u R.

Goran S. Milovanović iz Data Science Srbija će predstaviti i diskutovati metode distribucione semantike za text-mining u R.

Prvi deo priče će biti fokusiran na klase i funkcije u R koje podržavaju preprocesiranje teksta za metode distribucione semantike, većim delom u blizini {tm} paketa koji je postao R standard u ovoj oblasti.

Drugi deo priče i diskusije će biti posvećen modeliranju Latentnom Dirišle alokacijom (LDA) iz R (glavni primer će koristiti popularni {topicmodels} paket), a biće reči i o proučavanju i vizuelizaciji modela topika (putem raznih R paketa).

Goran je ujedno i jedan od predavača na kursu Uvod u R za Data Science, koji se po drugi put održava u beogradskom Startit Centru.

Prijava

Novembarski Data Science meetup je zakazan za 30. novembar u 18 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Prisustvo na ovom događaju možete potvrditi ovde.

 


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija