image-slide2
Dešavanja

Mini-konferencija Cloud Engineering Dan

Subota, 11.05.2019 u 11:30

Mini-konferencija namenjena svim inženjerima i inženjerkama koji se bave razvojem software-a u “oblaku”, sa posebnim naglaskom na Java jezik i ekosistem oko njega. Konferencija će se održati u subotu, 11. maja, u beogradskom Startit Centru, sa početkom od 11:30 časova.

Prisutni će imati priliku da čuju nekoliko priča iz prakse domaćih kolega, koje se odnose na različite aspekte razvijanja software-a u današnje vreme. Takođe, pričaće se i o rušenju zidova između developera i ops-a, prikaz prebacivanja velike multitenant Java aplikacije na novu bazu, priču o keširanju u Javi i još predavanja i panela koji će se dodatno najaviti.

Pored učenja i informisanja ovaj događaj je odlična prilika da se prisutni upoznaju i povežu sa profesionalcima i entuzijastima koji se bave Java tehnologijama.

Događaj će pratiti sledeći raspored:

11:30 — Registracija

12:00 — "Kako smo migrirali 200 customera i isto toliko gigabajta podataka sa Oracle na HANA in-memory bazu podataka"
Predavanje na ovu temu će održati Miša Angeleski, a predstaviće njihovo iskustvo sa migriranjem velike multitenant Java aplikacije, sa dosta spoljnih komponenti, sa Oracle na HANA-u, jednu od najbržih in-memory baza podataka na svetu. Miša će razjasniti kako je tekao proces tranzicije i kroz koje sve faze je development i ops tim morao da prođe da bi sve nakon migracije profunkcionisalo bez greške i to za samo nekoliko meseci.

12:45 — "Korišćenje Ehcache-a u metadata servisima visokog opterećenja"
Na ovu temu će pričati Sofija Purić. Keširanje je jedan od koncepata bez koga je teško zamisliti razvoj i upotrebu sistema koji moraju zadovoljiti zahteve za skalabilnošću i visokim performansama. Jedan od takvih sistema je InfoService – Spring Boot aplikacija koja servira podatke svim klijentima našeg EON proizvoda, koja mora opslužiti više stotina request-ova u sekundi. Za sekundarno keširanje u InfoService-u koristi se Ehcache – jedna od najkorišćenijih keš biblioteka u Javi. Pored uvoda u Ehcache, pričaće o izazovima sa kojima su se susretali u toku razvoja i kako su ih rešili i metrikama keš regiona uz nekoliko konkrenih implementacionih primera.

13:15 — Ručak i druženje

13:45 — "Road to Agile Development – CI/CD"
Na ovom predavanju, Zlatko Granik, predstaviće sve izazove, probleme na koje su naišli na putu ka Agile Development-u. Kako su srušili zid između developera i ops-a, kao i prateće alate koji su im u tome pomogli počev od: GitHub-a, Build Tool-ova, Micro-service framework-a, Jenkins, Docker, Spinnaker, Kubernetes & GC.

Ostatak rasporeda će naknadno biti objavljen.

Konferenciju ko-organizuju Startit Centar i CallidusCloud, a namenjena je Java programerima koji poznaju i koriste ovaj jezik. Učešće na konferenciji je besplatno, ali je prijava obavezna putem formulara na sajtu.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija