Mitovi i istine o inoviranju legacy proizvoda
Dešavanja

Mitovi i istine o inoviranju legacy proizvoda

Petak, 21.02.2020 u 18:30h

U Startit Centru Beograd će se 21. februara u 18:30h održati predavanje na temu: Mitovi i istine o inoviranju legacy proizvoda.

Predavač je Filip Danić, softverski inženjer koji je strastven za web tehnologijama i open source projektima. Radio je na mobilnim i web aplikacijama za ustanovljenje enterprise klijenete kao i startup kompanije u ranim fazama razvoja. Objavio je dva video kursa o React-u i MERN steku. Veruje u moć i transformativni efekat tehnologije i sa entuzijazmom gleda na budućnost koju gradimo već danas.

Program događaja čine jedan sat predavanja a nakon toga sledi sat diskusije.

Opis:

Preuzimanje postojećeg sistema je neretko košmar i od njega svi zaziru. Pogotovo kada je projekat dovoljno ostario da se smatra kao “legacy project.” Menadžeri su zabrinuti oko zastarelog poslovnog modela i brzine razvoja. Programeri čupaju kosu zbog nedostatka dokumentacije i zastarelih praksi. Dizajneri odmah planiraju potpuni redizajn svega. Generalno, svi u jednom trenutku žele isto: da odbace sve i naprave istu stvar “kako treba” od početka.
Ovo je (uglavnom) pogrešan pristup i neretko ekonomski neisplativ. Jedan od mitova u koji često verujemo je da bi bilo brže da to napravimo sami nego da razumemo i preradimo postojeće.

Kao primer koristiće se jedan “legacy” proizvod na kojem je Filip počeo da radi 2017. Tada je proizvod bio na staklenim nogama i preuzimanje projekta je bio ozbiljan tehnički izazov i rizik. Danas ovaj proizvod koriste velike kompanije širom sveta, a sa tehnološke strane situacija je daleko bolja i modernija.

Prisustvo događaju je besplatno ali je neophodno prijaviti se putem linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.