Nacionalno takmičenje u robotici - EUROBOT

Nacionalno takmičenje u robotici - EUROBOT

U Rektoratu novosadskog univerziteta 06. aprila, sa početkom u 08:00 časova biće održano 17. po redu nacionalno prvenstvo u robotici. Takmičenje traje do 16 časova, kada se očekuju mečevi za prvo i treće mesto.

EUROBOT takmičenje je namenjeno studentima i mladima do 30 godina koji se amaterski bave robotikom, a EUROBOT Junior je namenjeno deci do 18 godina zainteresovanoj za oblast robotike.

Svake godine se takmičari susreću sa novi problemskim izazovima kojima moraju pristupiti potpuno novim robotima i strategijama rešavanja problema. Cilj takmičenja je podstaknuti mlade ljude da kroz aktivan proces učenja razviju praktične veštine, oprobaju se u timskom radu i svojim teorijskim znanjima doprinesu jednom ovako inovativnom projektu.

Pored 32 domaća tima, ove godine snage će sa njima odmeravati i dva inostrana tima, jedan iz Francuske i jedan iz Velike Britanije. Tri najbolje plasirana domaća tima, u obe kategorije, predstavljaće našu zemlju na međunarodnom finalnom takmičenju u Francuskoj, u kome učestvuju timovi iz celog sveta, a koje se održava od 30. maja do 01. juna ove godine.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Atom factory, u čast Dmitriju Mendeljejevu, velikom hemičaru, koji je pre 150 godina revolucionarno promenio naša shvatanja materije i napravio klasifikaciju hemijskih elemenata, kakva se i danas koristi. Roboti će imati zadatak, da na terenu izvedu akcije koje simbolično predstavljaju eksperiment, vrše klasifikaciju i merenje atoma, kreiraju nove elemente i još mnoge druge stvari.

Prethodnih godina su dinamičan i zabavan karakter takmičenja privlačili raznovrsnu publiku, a verujemo da će takmičari i ove godine prikazati svoje efikasne robote, koji su rezultat uloženog znanja, kreativnost, truda i višemesečnog rada na njihovoj izradi.

(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 3)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija