Novi UX Meetup - Šta je dizajn etika i kako doprinosi kvalitetnom dizajnu?

Novi UX Meetup - Šta je dizajn etika i kako doprinosi kvalitetnom dizajnu?

Predavanje i diskusija na temu etike kao ključnog sastojka za uspešan dizajn proizvoda, održaće se u Startit Centru Beograd, u utorak, 26. februara, sa početkom u 18 časova.

Tokom ovog meetup-a, biće prikazane zanimljive studije slučaja, sa akcentom na slučajeve u kojima je loše dizajniran proizvod manipulisao pažnju korisnika, eksploatisao resurse korisnika, obmanuo ili čak naškodio korisnicima.

Predavač Milovan Jovičić će analizirati etiku u dizajnu iz različitih uglova i dati svoje mišljenje o tome koliko je važno imati unificiran etički kodeks pre nego se uopšte počne sa dizajnom. Milovan je usavršavao svoje UX veštine radeći u dve oblasti: u digitalnom svetu kao programer i UX dizajner, i na muzičkoj sceni — kao violinista. Kao osnivač Alpha Design agencije stekao je iskustvo radeći sa kompanijama poput Apple, Amazon, Rakuten… Veruje da dobar dizajn počiva na etičkim načelima i podržava stav da dobro osmišljen i izveden dizajn može značajno da pomogne ljudima i humanizuje društvo.

U veri da dobar dizajn može da doprinese humanijem svetu, Milovan će prezentovati dobre alternative, primere etičkih dizajnerskih rešenja i izvore za dalje istraživanje.

Prisustvo na ovom meetup-u je besplatno uz obaveznu prijavu putem sledećeg  linka.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija