Novosadski dani inženjera - EBEC Novi Sad
Dešavanja

Novosadski dani inženjera - EBEC Novi Sad

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Novi Sad organizuje inženjersko takmičenje pod nazivom "EBEC - Novosadski dani inženjera". Takmičenje je od izuzetnog značaja za studente Univerziteta u Novom Sadu i održaće se od 24.03. do 27.03.2016. godine.

Svečano otvaranje se održava 24. marta, nakon čega slede radionice iz oblasti informacionih tehnologija, kao i ,,soft skills” radionice poput komunikacionih i prezentacionih veština, upravljanja vremenom, pisanja CV-ja, koje se nastavljaju i u petak, 25. marta. Trećeg dana 26.03. će se održati takmičenje u studiji slučaja, dok će četvrtog dana, 27. marta, biti takmičenje u kategoriji timski dizajn. Više informacija o takmičenju i učešću nalazi se na sajtu i facebook stranici: EBEC Novi Sad - Novosadski dani inženjera.

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, nepolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 96 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 33 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine sa ciljem unapređenja studenata novosadskog univerziteta. Preko 350 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 300 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg komplementarnog obrazovanja.

Inženjersko takmičenje ,,EBEC - Novosadski dani inženjera”

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko inženjersko takmičenje, i jedan od najbrže rastućih projekata organizacije. U okviru ovog inženjerskog takmičenja pet timova od po četiri učesnika takmiče se jedni protiv drugih u rešavanju stvarnih problema kompanije (studija slučaja) ili izrade rešenja za dati zadatak sa ograničenom količinom materijala u ograničenom vremenskom periodu (timski dizajn). Takmičenje se sastoji od tri runde: lokalne, regionalne i evropskog finala. Pobednici svake runde nastavljaju takmičenje u narednoj. Ove godine biće održano 88 lokalnih rundi u 32 države širom Evrope. Pobednici sa novosadskog univerziteta će nastaviti učešće na regionalnoj rundi u Podgorici, koja je jedna od ukupno 15 regionalnih rundi koje se održavaju. Prvoplasirani sa regionalnog nivoa takmičenja odlaze u finale koje se ove godine održava u Beogradu.

EBEC Novi Sad ima za cilj da studentima prirodno-matematičkog, tehničkog i tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu pruži mogućnost da u okviru tima iskažu svoje veštine, sposobnosti i inovativnost. Učešće na takmičenju i radionicama je besplatno.

Više informacija možete pronaći na:

http://bestns.org.rs/

https://www.facebook.com/BEST.Novi.Sad/

http://ebec.rs/2016/

https://www.facebook.com/EBEC.Novi.Sad/

Prijave za učešće na takmičenju ,,EBEC - Novosadski dani inženjera” se nalaze na sajtu: http://ebec.rs/2016/prijava/


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


2 komentara

 1. Bojan Vulovic
  Bojan Vulovic jul 19, 2016 u 14:44 · Odgovori

  Volo bih da se pojavimo u sto vecem broju samo mi nije jasna skripta Univerziteta u Novome Sadu Departmana za Matematiku i Informatiku...jeste da je ta skripta - Besplatna a posedujem Clansku kartu Saveza Inzinjera i tehnicara Srbije..Koliki je odziv ..Molio bih da mi odgovorite u par crta ...To pitam jel sam iz Beograda pa put mi je dugacak a ne bi propustio tako druzenje.
  S postovanjem Bojan

  • HelloWorld.rs jul 19, 2016 u 15:12 · Odgovori

   Zdravo Bojane,


   Nažalost, ovo takmičenje je već održano, u martu. 


   Pozdrav! :)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška