NS JS #7

NS JS #7

Sedmo okupljanje JavaScript zajednice u Novom Sadu, održava se u sredu, 24. aprila, u prostorijama Poslovnog inkubatora, sa početkom u 18:00 časova.

Ovo okupljanje će obeležiti dva predavača sa dve teme koje će biti na srpskom jeziku:

Kim Novak će upoznati prisutne sa React Hooks. Dan Abramov iz Fejsbuka je u oktobru 2018. predstavio novi koncept u React-u pod nazivom Hooks. Odmah nakon ove objave, ceo React community je počeo da uči i eksperimentiše sa React Hooks, čak iako nije još izašla stabilna verzija koja ih podržava. U februaru 2019-e izlazi 16.8 verzija React-a u kojoj su Hooks podržani i još više ljudi želi da ih koristi. Na ovom predavanju će biti predstavljen baš ovaj novi koncept u React-u, Hooks. Predavanje će pružiti odgovore na pitanja šta su Hooks, kako i kada ih koristiti. Na predavanju će biti upoređene Lifecycle metode (componentDidMount, componentWillUnmount i slično) i Hooks (useEffect, afterEffect): koja Lifecycle metoda ima a koja nema odgovarajuću zamenu sa Hooks.
Kim je  software developer u kompaniji Vega IT, student master studija na smeru Računarstvo i automatika na Fakultetu tehničkih nauka. Pored toga je i predavač u Školi Rajak. React-om se bavi godinu dana.

Drugo predavanje će održati Konstanin Baev, koji će pokazati tehnički intervju iz ugla intervjuera i programera koji je intervjuisan. Konstantin ima iskustva u držanju tehničkih razgovora sa velikim brojem kandidata tokom svog radnog iskustva. On će pokazati kakvi su zadaci bitni, kakva pitanja se često postavljaju kandidatu, kao i kako odgovoriti na takva pitanja. Predavanje ja zamišljeno da bude interaktivno - tako da spremite pitanja za Konstantina koji je iskusni tehički intervjuer. Takođe, diskutovaće se i o tome koji delovi tehničkog razgovora su fer, a koji nisu. Firme slične Google-u često praktikuju live coding ili whiteboard coding i sve više se dovodi u pitanje značaj ovih delova tehničkog intervjua i koliko su fer prema kandidatima.
Konstantin Baev je završio Mehaničko-matematički fakultet na Saratovskom Državnom Univerzitetu. Živi i radi u Novom Sadu, a poreklom je iz Saratova, Rusija. Danas je Senior Software Engineer sa preko 18 godina iskustva i radi za Svitla Systems kompaniju iz Ukrajine. Danas uglavnom koristi JavaScript i React u svom poslu.

Prvo predavanje je za svakog ko želi da nauči nešto novo iz sveta React-a i najmanje je na početničkom nivou znanja React-a.
A, drugo predavanje za one koji planiraju da pronađu prvi posao u svetu programiranja jer ćemo pričati o jednom od procesa zapošljavanja programera - tehničkom intervjuu. Takođe, ovo predavanje je i za zrelije programere koji već drže ili žele da drže tehnički intervjue.

Bilo da ste početnici u JS svetu ili već imate iskustva, organizatori su sigurni da ćete pronaći nešto što će vam otvoriti vidike i skrenuti pažnju na trendove u JS svetu. Prijavite svoj dolazak putem sledećeg linka. Ukoliko budete sprečeni da prisustvujete, možete se priključiti na live stream na sledećem kanalu.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija