image-slide2
Dešavanja

NS JS Meetup #11

Sreda, 18.03.2020 u 18h

Prvo okupljanje novosadske JavaScript zajednice u 2020. godini biće održano u Poslovnom inkubatoru Novi Sad, 18. marta u 18h.

Ovog puta nam dolaze dva odlična predavača iz Osijeka, obojica iz uspešne kompanije PROTOTYP - Vlatko Vlahek i Sebastijan Dumančić.

Vlatko Vlahek je suosnivač i CTO kompanije PROTOTYP. Vlatko je TypeScript i .NET developer, a često se nalazi i u ulozi predavača. U poslednje vreme najviše je fokusiran na teme vezane za git, funkcionalno programiranje i frontend arhitekturu.

Vlatko će nam ispričati kako možemo dodati podršku za TypeScript eksternim bibliotekama koje su nam potrebne u projektu, a nemaju već postojeće TypeScript deklaracije.

Sebastijan Dumančić je lead frontend developer u kompaniji PROTOTYP fokusiran na React, JavaScript i web performance. Pre nekoliko godina se prebacuje sa dizajna na frontend u potrazi za najboljim rešenjima za UX, implementaciju dizajna na webu i performanse.

Sebastijan će nam pričati na temu: JavaScript All The Things i pokazaće nam kako korišćenje Firebase-a i JavaScript-a može znatno skratiti vreme razvoja.

Za stvaranje jednog uspešnog softverskog proizvoda nekad je bio potreban tim ljudi koji pokrivaju različite tehnologije ili jedan "ninja", ili tzv. full-stack developer.
Danas nam je dovoljan JavaScript i nekoliko skoro-besplatnih alata da bi projekat isplanirali, isprogramirali i lansirali za svega nekoliko meseci.

Agenda:

18:00 - okupljanje i upoznavanje
18:05 - Typing a 3rd Party Library - Vlatko Vlahek
18:35 - JavaScript All The Things - Sebastijan Dumančić
19:05 - druženje uz posluženje

Prvo predavanje je namenjeno za korisnike TypeScript-a, kao i za one koji žele da vide kako TypeScript izgleda u projektima dok je drugo predavanje za sve one koje interesuje Firebase a nisu nikad imali prilike da ga koristea takođe će biti korisno i za one koji ga već koriste jer mogu naučiti nešto novo.

Svi su pozvani! Bilo da ste početnici u JS svetu ili već imate iskustva sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vam otvoriti vidike i skrenuti pažnju na trendove u JS svetu.

Prisustvo predavanju je besplatno ali je neophodna prijava putem linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija