image-slide2
Dešavanja

O bezbednosti mobilnih aplikacija na 12. OWASP okupljanju

Utorak, 07.04.2015 u 19:00

Ako vas interesuje tema bezbednosti mobilnih aplikacija, predlažemo da posetite ovogodišnji OWASP Evening, koji će se održati 7. aprila u 19 časova u prostorijama Humanity-ja (Knjeginje Zorke 25-27).

Open Web Application Security Project (OWASP) je međunarodna profesionalna open source organizacija koja okuplja firme, edukativne ustanove i profesionalce iz oblasti aplikativne bezbednosti. Cilj OWASP projekta je učiniti bezbednost aplikacija na internetu vidljivom, kako bi korisnici aplikacija bili upoznati sa rizicima i donosili ispravne odluke.

Nikola Milošević, osnivač OWASP lokalne zajednice u Srbiji i jedan od lidera OWASP lokalne zajednice u Mančesteru, će tokom ovog predavanja govoriti o OWASP Top 10 rizika za mobilne uređaje, kao i o OWASP Seraphimdroid projektu. OWASP mobile top 10 je lista 10 najčešćih ranjivosti nađenjih u uzorku od nekoliko desetina hiljada analiziranih mobilnih aplikacija. OWASP Seraphimdroid je android aplikacija, koja obezbeđuje privatnost podataka na mobilnim uređajima i sprečava određene maliciozne akcije, poput slanja neželjenih i malicioznih SMS, MMS poruka, pozivanje premium brojeva i izvršavanje USSD kodova od strane malicioznih aplikacija.

The Open Web Application Security Project (OWASP) je open-source projekat fokusiran na aplikativnu bezbednost. OWASP okuplja korporacije, edukativne ustanove i stručnjake i sve druge zainteresovane za bezbednost podataka širom sveta. Ovo društvo razvija slobodne materijale, metodologije, dokumente, alate i tehnologije koje bi trebalo da doprinesu povećanju sigurnosti. OWASP pored globalnih projekata, ima preko 120 lokalnih grupa u preko 80 država sveta. Nedavno je osnovan OWASP Local Chapter Serbia. Zvanična stranica projekta je http://owasp.org.

Prisustvo OWASP okupljanju je besplatno, ali je neophodno prijaviti se na http://goo.gl/forms/brf5xo1Utc.


Kompanija Humanity je trenutno u potrazi za kandidatima za sledeće pozicije: Senior Android Developer, Senior Front-End Developer, iOS Developer i Senior PHP Developer.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija