Online meetup: Podacima protiv Korone
Dešavanja

Online meetup: Podacima protiv Korone

Četvrtak, 09.04.2020 u 18h

U četvrtak, 9. aprila u 18h kako bi se identifikovale, udružile i dodatno podržale različite inicijative iz IT zajednice, UNDP Srbija, Inicijativa “Digitalna Srbija” i Data Science Srbija organizuju virtuelni meetup “Podacima protiv Korone”.

Proteklih nedelja u odgovoru na pandemiju COVID-19 pojavio se veliki broj inicijativa različitih zajednica širom sveta, pa tako i u Srbiji — od komšijske pomoći ugroženim sugrađanima do 3D štampe medicinske opreme.

Na ovom susretu će se predstaviti inicijative i ideje koje kroz podaci pomažu u rešavanju trenutne situacije usled COVID-19 pandemije, ali i nude predloge za rešavanje posledica koje će se tek videti u budućnosti.

Ovaj online meetup namenjen je onima koji se bave naukom o podacima i koji:

  • su već pokrenuli svoje projekte povodom COVID-19 pandemije,
  • imaju ideju kako upotrebiti podatke i planiraju da na njoj rade ili
  • žele kroz svoje vreme i kreativnost da podrže postojeće inicijative.

Prijave na meetup su obavezne: 

  • Ako imate svoju ideju ili već pokrenuti projekat, prijavite se OVDE
  • Ako želite da čujete sve ideje, prisustvujete meetup-u, aktivno se priključite diskusiji i na taj način pružite podršku, prijavite se OVDE

Rok za one koji imaju sopstvene ideje i žele da ih predstave zajednici je 7. april, dok su prijave za druge učesnike otvorene do dana meetupa.

UNDP Srbija pruža podršku državi na različite načine i zainteresovan je za partnerstva sa organizacijama koje mogu da pomognu u hitnom odgovoru na zdravstvenu krizu, pruže podršku posebno ugroženim grupama, olakšaju sagledavanje uticaja krize na različite društvene grupe i pomognu oporavku društva i privrede u budućnosti.

Inicijativa “Digitalna Srbija” aktivno pomaže u novonastaloj situaciji kroz koordinaciju domaćeg IT sektora da pomogne državi u ključnim izazovima, a data science projekte koji se prijave može podržati resursima organizacije i članstva, među kojima su veliki broj IT kompanija, ali i vodećih korporacija iz različitih oblasti (od telekoma i banaka do medija).

Data Science Srbija planira da oko ove inicijative okupi sve članove zajednice, kako pojedince tako i kompanije i da pruži podršku vezanu za eventualnu realizaciju i promociju iznetih ideja ili projekata.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška