Online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”

Online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”

Motivisani blog postom Igora Spasića, Heapspace 10. aprila od 18 časova pokreće prvi online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”. "Namera se najbolje očitava u vanrednim okolnostima. I kada se sve zatvori, podaci moraju ostati otvoreni."

Kako se na putu digitalnog napretka otvaraju razni skupovi podataka, rešili su da se okupe i prodiskutuju o tome šta su to otvoreni podaci.
I o virusu, ne onom zvanom COVID-19, već “primitivizam zatvorenih podataka”.

Blog post Igora Spasića koji je pokrenuo sve možete pročitati ovde.

Gosti su Katarina Kosmina i Zoran Ševarac.

Katarina Kosmina svoju strast pronalazi i u domenu digitalne transformacije i open data projekata u okviru UNDP-a, a Zoran Ševarac kao profesor na Univerzitetu u Beogradu i koosnivač Deep Learning platforme “Deep Nets”.

U okviru Heapspace organizacije, Open Data je inicijativa za unapređenje postojećih skupova otvorenih podataka Republike Srbije i uspostavljanje platforme za lakšu objavu novih skupova. Pomno prate dešavanja u vezi sa otvorenim podacima.

Domaćini i moderatori ove diskusije su Igor Spasić i Marija Savić.

Pridružite se da  čujete ne samo važnu temu već i sjajne govornike koji su dali veliki doprinos u svetu otvorenih podataka.

Prijava na događaj je obavezna na sledećem linku. Online meetup  je ograničen na prisustvo od 100 učesnika, a biće vam neophodna Zoom platforma.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija