Open IT, konferencija koja praktično uči
Dešavanja

Open IT, konferencija koja praktično uči

Petak, 12.05.2017

Jedanaesti Open IT održaće se od 12. do 15. maja u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka od strane najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC. Konferencija ima za cilj da učesnicima pruži znanje i informacije o informacionim tehnologijama, marketingu, HR-u, business development-u i veb dizajnu i pomogne im da ugrabe priliku koja bi mogla biti njihov naredni veliki korak u karijeri – praksa u inostranstvu, praksa u kompaniji ili pokretanje sopstvenog biznisa.

Konferencija Open IT će ove godine ugostiti 300 delegata i preko 10 vodećih kompanija u IT-u i srodnim oblastima. Konferencija se bavi liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija za rešavanje društvenih problema nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Ovom konferencijom želimo da pokrenemo inicijativu kod mladih i da im približimo njihovu buduću profesiju.

TEME KONFERENCIJE

Studenti, u zavisnosti od njihovog interesovanja i fakultetskog usmerenja, mogu da se odluče za jednu od sledećih tema kojoj će prisustvovati na konferenciji:

teme

KONCEPT KONFERENCIJE

Koncept projekta je kreiran tako da omogući praktično upoznavanje sa informacionim tehnologijama i srodnim oblastima, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje i da dobiju inspiraciju da nastave raditi na svojim idejama kao i koje se prilike nalaze u njihovom okruženju.

Business cafe je zamišljen tako da učesnici i predstavnici kompanija u opuštenoj atmosferi razgovarati o različitim temama. Za svakim stolom biće do 10 studenata, koji će sa osobom iz kompanije pričati o zadatoj temi, a nakon određenog vremena studenti menjaju svoje sagovornike i dobijaju novu temu. Na ovaj način biće omogućeno upoznavanje i interaktivno komuniciranje o aktuelnim temama današnjice.

Radionice u trajanju od 75 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 40 do 50 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi. Isto tako, cilj je da se kroz interaktivne radionice studentima omogući da svoje teorijsko znanje povežu sa primenom u praksi.

Govori koji će se održati dva puta tokom konferencije čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju. Predstavnici kompanija i gosti govornici će u okviru od 30 minuta preneti svoje iskustvo, ispričati inspirativnu priču i dati primer kako su pojedinci i kompanije danas došle do svog punog potencijala.

Company circles predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 20 studenata i predstavnik kompanije, gde će za razgovor imati određeni vremenski period, nakon čega će se studenti rotirati. Kroz ovaj koncept omogućava se direktno predstavljanje poslovanja i načina funkcionisanja svake kompanije.

ZAŠTO BAŠ TI TREBA DA SE UČESTVUJEŠ NA Open IT-U:

1. Steći ćeš znanja koja će te učiniti konkurentim na tržištu rada;
2. Upoznaćeš direktore vodećih kompanija u Srbiji;
3. Upoznaćeš studente koji imaju slična interesovanja kao ti;
4. Dobićeš ideju kako da pokreneš sopstveni biznis;
5. Dobićeš priliku da se zaposliš ili budeš na praksi u našoj ili stranoj kompaniji.

AIESEC PRAKSE:

Na konferenciji ćete dobiti mogućnost da saznate koje se prilike našim studentima nude u inostranstvu, bilo to rešavanje jednog od društvenih problema, rada u startapu ili globalnoj korporaciji u oblasti IT-a, marketinga, ljudskih resursa, veb dizajna i prodaje.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 125 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.