image-slide2
Dešavanja

OrganiCity Hakaton#2 - servisi i aplikacije za bolji Novi Sad

Subota, 10.02.2018 u 9h

OrganiCity Hakaton#2 će se održati u subotu, 10. februara u Startit Centru sa ciljem razvijanja servisa koji pomažu građanima Novog Sada da se reše određeni izazovi i/ili ideje.

Na Hakatonu će učestvovati odabrane ekipe od 3-4 člana koje će imati priliku da svoje programerske sposobnosti spoje sa kreativnošću i razviju najbolje rešenje. Takmičari će tokom 24 sata uz pomoć mentora razvijati aplikacije od koristi za građane Novog Sada. Za jedan dan ne može da se uradi mnogo, ali organizatori ostavljaju prostor od 7 dana da završite Vaše ideje kada će svaki tim održati prezentaciju svog servisa-aplikacije.

Učestvovanjem na Hakatonu uključujete se u trku za nagradu od 1000 eura koliko dobija pobednik na završnom Hakatonu. Događaj je organizovan uz podršku DunavNET-a, StartIT-a BEST Novi Sad, GarageLab-a, Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka i Inicijative Digitalna Srbija. U okviru Hakatonu biće objašnjena upotreba OrganiCity platforme gde je potrebno da šaljete podatke/merenja i informacije koje Vaš servis realizuje, kako bi se potencijalno podaci mogli dalje koristiti.

Ponesite svoje računare, hrana i piće su obezbeđeni.

U obzir dolaze i servisi koji su već razvijeni i koji bi se priključili i slali merenja na OrganiCity platformu, pod uslovom da aplikacija ili servis bude/jeste javno korisna za širu grupu ljudi.

Registracija je obavezna i možete se prijaviti putem sledećeg linka. Prijave se zatvaraju 9. februara u 12 časova.

OrganiCity, između ostalog je open data platforma sa različitim nivoima pristupa koja ima za cilj da sakupi što više podataka za gradove i ukoliko to vlasnici podataka dozvole omogući pristup podacima od strane trećih lica.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija