Otvara se Infostud Hub u Subotici
Dešavanja

Otvara se Infostud Hub u Subotici

Utorak, 05.09.2017 u 18h

U Subotici će se 5. septembra u 18 časova na adresi Korzo 1, otvoriti novi prostor za okupljanje lokalne IT zajednice, pod nazivom Infostud Hub. Ovaj prostor je nastao uz podršku i zajednički rad Infostud grupe  i organizacije Startit, a cilj je da to bude coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Razvoj Infostud Hub-a svojevrsna je evolucija Webinarium coworking prostora koji je nastao 2013. godine u Subotici, i praktično je bio jedan od prvih takvih prostora u Srbiji.

Ceo prostor imaće 24 mesta za coworking, pet sala za sastanke, salu za organizovanje predavanja koja prima do 60 ljudi, optički internet, kao i druge pogodnosti za sve stanare i posetioce. U sklopu Infostud Hub-a, biće i Startit Centar Subotica, koji će omogućiti i realizovati radionice, seminare, predavanja i meetup-ove koji će sigurno doprineti razvijanju pojedinaca i celokupne IT zajednice. Za početak rada Startit Centra Subotica već su u planu kursevi pravljenja igara za decu, programiranja za nezaposlene, kao i meetup-ovi čiji detalji će biti saopšteni na otvaranju.

Prema rečima Branimira Gajića, jednog od osnivača i direktora Infostud grupe, Subotici već dugo nedostaje, i to se oseti, mesto gde bi se okupljala IT zajednica i promovisala razvoj ove oblasti u gradu. Vođeni ovim motivom, osnovan je Infostud Hub.

“Cilj nam je da, pored pomenutog okupljanja zajednice, budemo i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želimo da im pomognemo da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim i povećamo zaposlenost. Takođe, cilj nam je i da ih motivišemo da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini i da se tako ovde stvori startap ekosistem. Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice. Pozivamo i druge kompanije i obrazovne institucije da nam se pridruže i pomognu rast IT scene u našem gradu.” – rekao je Branimir Gajić.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška