Otvoren konkurs "Nova tehnološka preduzeća"

Otvoren konkurs "Nova tehnološka preduzeća"

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo ICT Hub poziva sve studente početnih i završnih godina studija da se do 20. septembra prijave na konkurs „Nova tehnološka preduzeća“, čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

Na konkurs mogu da se prijave studenti, starosti do 30 godina, nakon čega će biti izabrano 80 njih koji će dobiti šansu da budu deo programa. Za studente završnih godina projekat podrazumeva besplatan šestomesečni program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija i pokretanju sopstvenog biznisa. Nakon obuke planirano je otvaranje najmanje četiri startup-a u oblasti IKT.

Odabrani studenti početnih godina proći će dvomesečnu „Školu poslovnog iskustva“, koju će voditi uspešni preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE), što će im pomoći da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljanje stresom, startegije prodaje poslovnim korisnicima i prezentovanje investitorima.

„Želimo da mladima predočimo mogućnosti koje za njih otvara IT (IT) preduzetništvo, da im pomognemo da preduzmu prve korake, upoznaju se sa preduzetnicima koji imaju ista interesovanja i ciljeve i suočavaju se sa jednakim izazovima. Cilj nam je da mladim IT talentima pružimo neophodnu podršku kako bi realizovali svoje ideje i ostvarili značajne poslovne uspehe kakve su postigli svetski start-apovi“, izjavio je Kosta Andrić, projektni direktor ICT Hub-a.

Više informacija o konkursu nalazi se na sajtu ICT Hub-a.

(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija