Panel diskusija: Žene u IT-ju i preduzetništvu
Dešavanja

Panel diskusija: Žene u IT-ju i preduzetništvu

Četvrtak, 29.08.2019 u 18:00

Panel diskusija pod nazivom „Žene u IT-u i preduzetništvu”, održaće se u Startit Centru Novi Sad, u četvrtak, 29. avgusta, sa početkom u 18:00 časova. Četiri panelistkinje će podeliti svoje iskustvo i govoriti o njihovom razvojnom putu. 

Fokus panela će biti na inspirativnim pričama i korisnim savetima žena i devojaka koje su se ostvarile u sferi informacionih tehnologija i preduzetništva. Na čelu panel diskusije će biti Katarina Kosmina, koja će imati ulogu moderatorke.

Učesnice panela su:

Jelena Joksimović je završila matematički fakultet i masterirala na departmanu za verovatnoću i statistiku. Tražeći posao u struci nakon završetka osnovnih studija počela je da pomaže drugarima na projektu Uradi-zaradi (koji se tada nije tako zvao). Tada je shvatila da su svi izazovi sa kojima se suočila na preduzetničkom putu, ali i svi ljudi koje je upoznala, previše interesantni i da je prostor za rad i razvoj neograničen. Iako je ubrzo našla posao u stranoj IT komapniji, nakon određenog vremena je rešila da se posveti svom startup-u, te je trenutno full-time preduzetnica. U startup-u Uradi-zaradi se najviše bavi marketingom i product development-om. Analiza poslovanja i nove ideje za unapređenje i rešavanje tekućih problema su nešto što najviše voli i čemu se najviše posvećuje, a povremeno drži i radionice na temu data-driven decision making u startup-u.

Jelena Keravica je softverski inženjer. Završila je računarstvo i automatiku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Jelena je i mentorka i organizatorka Rails Girls-a u Novom Sadu. Trenutno se bavi JavaScript programiranjem i dizajnom.

Katica Ristić je predavač matematike sa desetogodišnjim radnim iskustvom. Njena želja da uđe u svet IT, tačnije Data Science, vodila ju je od MIT MicroMaster studija iz statistike i Data Science-a (ekvivalentne jednom semestru, tj. polovini mastera na MIT-u), preko osnivanja R-Ladies Novi Sad sa još pet vrsnih žena, do podrške osnivanju nevladine organizacije SisterAnalyst, koja će imati ulogu da osnaži žene i svakoga ko ima želju da uđe u svet Data Science-a.

Tatjana Kecojević je dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupu i kompaniju DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano za #rstats.

Prisustvo na događaju je besplatno, uz neophodnu prijavu putem sledećeg formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška