image-slide2
Dešavanja

Peti iOS meetup

Petak, 27.10.2017 u 18h

Peti po redu meetup, a prvo okupljanje u Novom Sadu održaće se 27. oktobra u 18 časova u novosadskom Startit Centru. Cilj je šire upoznavanje novosadske iOS zajednice i razmena iskustva.


Predavač Mladen Kobiljski će pokušati da odgovori na pitanja: Da li i zašto se upuštati u izradu Swift REST web servisa za vašu aplikaciju i šta to konkretno znači za iOS developere? Šta nam se nudi od Swift server frameworka i kako iskoristiti najbolje od svakog ponaosob? Biće reći i o upotrebi Docker kontejnera kako za razvoj na Mac OS-u tako i deployment na server. Primer iz prakse sa malim prikazom mogućnosti Kitura Swift Frameworka kroz Token based authentication sistem koji je implementiran na efirma.rs servisu (bez korišćenja eksternih user login servisa) a koji univerzalno omogućava pristup kako iOS tako i desktop, web ili android aplikaciji za registrovane korisnike.


Aleksandar Vacić će predstaviti kako pristupiti pisanju API wrappera u iOS aplikaciji kada imate lep API da sa njim radite ali i u situaciji kada nemate. Šta su razlozi (i ožiljci prošlih borbi) zbog kojih je napustio AFNetworking, Alamofire & co i napravio sam svoj network wrapper i iznad njega API wrapper.

Besplatno predavanja će se održati u Startit Community Baru. Prijava je obavezna i možete se prijaviti ovde.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška