PHPSrbija Meetup #22
Dešavanja

PHPSrbija Meetup #22

Utorak, 18.04.2017 u 17:30

Kao što ste navikli, svakog trećeg utorka u mesecu, a ovog meseca konkretno 18.04.2017. godine, PHP Srbija organizuje novi meetup u KC gradu. Molba organizatora je da na meetup dođete ranije, oko 17:30 časova i obavezno uradite RSVP jer će kao i uvek biti poklona! :) U nastavku teksta pročitajte teme aprilskog meetup-a.

Predavač na meetup-u biće Miro Svrtan. U nastavku teksta, možete pročitati o čemu će to Miro govoriti 18.04. u KC grad:

Većina naših principa i ideja se nije mnogo promenila, bez obzira na to što se web razvoj više ne svodi samo na jednostavne CMS sisteme i web prodavnice.  CRUD i MVC kao ideje su još uvek dobre, ali nisu namenjene za rešavanje složenih zahteva biznisa, logike i načina rada.

Razbijanje logike u jednostavne segmente, iako može da dovede do povećanja broja fajlova, ipak dovodi do značajnog smanjenja složenosti sistema. Alternativa je povećanje veličine  kontrolera, korišćenja dependency injection-a i sl.

Ako tražite drugačiji način, rešenja mogu da budu ES (eventsourcing) ili CQRS (command query responsibility segregation). U stvari mnogo je teže objasniti te principe nego ih iskoristiti, pa ću početi sa nekoliko jednostavnih primera koji su zasnovani na svakodnevnom programerskom iskustvu, a zatim ću ih iskombinovati sa nekim mojim postojećim projektima.

Miro Svrtan je PHP veteran, BDD prakticioner, DEVOPS entuzijasta. PHP je počeo da koristi još kao student, davne 1999. U početku je radio samostalno, ali je napredovao fokusirajući se na timski razvoj aplikacija, postao senior developer, tech lead i tech analyst. Mnogo više je uživao razvijajući backend, tako da je i dan danas fokusiran na skalabilne backend sisteme.

Prijava

Ulaz na meetup je besplatan, ali je potrebno da prijavite svoj dolazak putem sledećeg linka. Vidimo se! :)


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška