image-slide2
Dešavanja

Pokretanje biznisa i upoznavanje sa tehnologijom virtuelne realnosti

Subota, 23.02.2019 u 11:00

Predavanje na temu pokretanja biznisa i tehnologije virtuelne realnosti, održaće se u Startit Centru Inđija u subotu, 23. februara, sa početkom od 11 časova.

U prvom delu dana, predavač Nikola Vučićević će održati predavanje na temu preduzetništva. Nikola je osnivač 365ADS i već duže od 10 godina je u preduzetničkim vodama. Tokom dvočasovnog predavanja, pričaće o svom profesionalnom putu, od prvih preduzetničkih koraka u Elektrotehničkoj školi ‚‚Nikola Tesla” pa do osnivanja sadašnje kompanije sa preko 10 stalno zaposlenih. Pre pokretanja sopstvenog biznisa, Nikola se bavio organizacijom venčanja, pa je zatim odlučio da se posveti razvoju kabina za fotografisanje i VR tehnologijama, čime se i danas bavi. Ideju za razvoj ovog proizvoda dobio je tokom samog organizovanja venčanja, a ubrzo nakon testiranja ideje privukao je veliki broj korisnika. To je ujedno bila i odlična podloga za dobijanje dodatnih izvora finansiranja poput 80.000 evra donacije od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Drugi deo dana je namenjen radionici čiji je cilj da polaznike bolje upozna sa tehnologijom virtuelne realnosti, snimanjem i obradom 360 fotografija i upotrebom istih u svrhu početnih VR prezentacija. Prisutni će za snimanje 360 fotografija koristiti svoje telefone i besplatne aplikacije. Cilj je da se uđe u svet 360 fotografije i VR aplikacija kroz besplatne i svakome dostupne aplikacije i hardver koji praktično svi poseduju u džepu. Polaznici će biti podeljeni u nekoliko timova i nakon pravljenja 360 fotografija iste će na zadatu temu ubacivati u besplatne sotftvere za jednostavnu izradu osnovnih VR aplikacija. Uz tekst će naučiti kako da kreiraju tzv. hotspotove i rade prelazak sa jedne na drugu fotografiju, kako da ubace informacije o objektu ili predmetu koji je u vidnom polju i sl.

Pored Nikole, kao predavač na radionici, učestvovaće i Ozren Čolić, takođe zaposlen u 365ADS startapu.

Predavanje i radionica su deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Besplatno predavanje na temu Nikolinih preduzetničkih lekcija traje od 11:00 do 12:30 časova, a svoje prisustvo možete najaviti prijavom na sledećem linku. Za besplatnu radionicu o upotrebi VR tehnologije, broj učesnika je ograničen na 20 polaznika, te je neophodno prijaviti svoj dolazak putem linka. Radionica traje od 13:00 do 15:00 časova.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška