image-slide2
Dešavanja

Praktična demonstracija Jupyter Notebook-a

Petak, 23.08.2019 u 18:00

Ako se na bilo koji način bavite informacionim tehnologijama, programiranjem, sistemskom administracijom, analitikom ili naukom o podacima, alat koji može da vam pomogne u svim tim oblastima je upravo Jupyter Notebook. Demonstraciju ćete moći da vidite u Startit Centru Beograd, u petak, 23. avgusta, sa početkom u 18:00 časova.

Jupyter Notebook u sebi intergiše komadnu liniju i programski jezik po vašem izboru. Iz njega možete pristupiti fajlovima i shell-u operativnog sistema. Na prvi pogled on liči na IDE (Integrisano razvojno okruženje) ili na običan editor teksta, a u stvari je sve to zajedno. Jupyter Notebook je interaktivan alat u kome odmah vidite rezultat vašeg rada, on se izvršava se u veb pregledaču i radi kao svaka veb aplikacija.

Za one koji rade u Python-u ovo je prirodo okruženje u kome mogu da uče programiranje, pišu kod i sve to testiraju. Međutim, Python nije jedini programski jezik koji je podržan. Podržani su Java Script, Ruby, Go, HTML, CSS, slike, tabele, video, i još mnogo toga.

Predavač na ovu temu će biti Željko Milojević, software inženjer i IT edukator. Na ovo besplatno predavanje možete da se prijavite putem sledećeg formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija