Pričamo o Mock-ovanju, Adobe Java CMS-u i Reaktivnom programiranju u Spring-u
Dešavanja

Pričamo o Mock-ovanju, Adobe Java CMS-u i Reaktivnom programiranju u Spring-u

Četvrtak, 08.11.2018 u 18h

Meetup će biti održan 8. novembra u 18 časova u Nišu.

Pisanje unit testova uz pomoc biblioteka Mockito, PowerMock i Hamcrest - Igor Georgijev

Nakon kratkog uvoda i opisa "testing" piramide, biće pokazano kako se importuju biblioteke u projekat i na primeru pokazan primer testa "bez mockovanja" i njegovi nedostaci. Zatim sledi prikaz upotrebe Mockito biblioteke i pisanja unit testa bez anotacija i sa anotacijama, primer lošeg testa zbog ograničenih mogućnosti Mockito biblioteke i prelaz na PowerMock. U okviru prezentacije PowerMock biblioteke biće prikazano mockovanje statičkih, final, private metoda kao i mockovanje konstruktora. Kroz primer se pokazuje i kako Hamcrest olakšava pisanje asserta uz pomoć njegovih argument matcher-a.

Adobe Experience Manager – Enterprise Java CMS - Dejan Nikolić

U okviru predavanja pokušaću da približim jednu nespecifičnu tehnologiju koja se radi u Nišu, uz osvrt kako u praksi funkcioniše na klijentskom projektu. Videćemo šta je to AEM. Koji je njegov technology stack. Osvrnućemo se na njegove instance u production-u. Popričaćemo o backend i frontend tehnologijama. Načinu kako se vrši razvoj kod klijenta. Pomenućemo još neke termine u AEM-u kao što su paketi, monitoring, tipovi UI-a i druge.

Reaktivno programiranje sa Spring-om 5 - Dražen Nikolić

Već par godina svi pričaju o reaktivnom programiranju. Iako to nije univerzalni pristup, niti rešenje za svaki problem, pruža mogućnost za razvoj asihronih aplikacija koje su "non-blocking", "event-driven", koje je moguće skalirati sa malim brojem thread-ova (niti). Spring Framework 5 bazira značajan deo svojih API-ja na Reactive Streams specifikaciji, koristeći Project Reactor. To nam omogućava pisanje koda na deklarativan način (u poređenju sa klasičnim iterativnim pristupom), što rezultira boljem odzivu aplikacija i većoj otpornosti na probleme i greške. U prezentaciji ćemo videti kako možemo primeniti reaktivne funkcionalnosti koje dolaze sa verzijama Spring Framework 5 i Spring Boot 2.

Prisustvo ovom događaju je besplatno. Prijavite se na sledećem linku.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška