Proces akvizicije kompanije — iskustva iz IT industrije
Dešavanja

Proces akvizicije kompanije — iskustva iz IT industrije

Ponedeljak, 10.06.2019 u 18:00

Predavanje na ovu temu će biti održano u dva termina: u Startit Centru u Novom Sadu u ponedeljak, 10. juna u 18:00 časova, a zatim i u Beogradu u četvrtak, 13. juna u 18:00 časova.

Na predavanju će Danijela Matović, senior menadžer u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama, i Adam Kovač, senior u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama, kao predstavnici M&A tima kompanije EY, podeliti iskustva o akvizicijama IT kompanija u Srbiji i regionu. Danijela i Adam su radili i rade na akvizicijama outsourcing (PSTech) i product-based (3Lateral) kompanija, aplikacijama sa preko 30 miliona korisnika, kao i u IoT, E-commerce i industriji online medija.
Danijela je vodila M&A projekte, projekte vrednovanja kompanija, kao i podrške prilikom pronalaženja finansijskih sredstava. Posebna oblast interesovanja joj je vrednovanje nematerijalne imovine (brendova, korisničkih baza, goodwilla). Najskorije je radila na projektu prodaje kompanije 3Lateral.
Iako se Adam specijalizuje za IT/Tech, radio je u brojnim industrijama i za kupce i za prodavce kompanija. Najskorije je radio na projektu prodaja kompanije 3Lateral, a kao jedan od značajnijih angažmana izdvojio bi i projekat prodaje SBB/United Grupe u ukupnoj vrednosti transakcije od 3 milijarde dolara.

Predavači će se potruditi da ovo ne bude još jedno predavanje na kome ćete preći kilometar skrolovanjem po društvenim mrežama, već da u živoj diskusiji odgovore na FAQ na temu akvizicija:

  • Kako funkcioniše proces prodaje, tj. kupovine kompanije?
  • Kako se određuje vrednost kompanije? (product vs outsourcing)
  • Koje taktike se mogu primeniti da bi se povećala vrednost kompanije?
  • Koliko traje priprema za prodaju kompanije i kako se najbolje pripremiti?
  • Razlike pristupa finansijskih fondova i strateških kupaca ili investitora?
  • Šta može da se očekuje od due diligence-a (šta je due diligence)?

Predavanje je namenjeno svima koji žele da čuju uopšteno kako izgleda proces prodaje ili kupovine kompanije i šta je to specifično u procesu za IT industriju. CEO i CFO pozicije, kao i vlasnici IT kompanija ili startup-a će imati najviše koristi, ali se mogu prijaviti svi koje tema zanima.

Prisustvo na oba predavanja je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška