Programerska dilema - Otići ili ostati u Srbiji

Programerska dilema - Otići ili ostati u Srbiji

Na ovu temu će se pričati 27. novembra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Iako dosta dobro žive u Srbiji, veliki broj programera odlučuje se da emigrira u neku od stabilnih zapadnih zemalja.

Kako za programera izgleda proces sređivanja papira za radnu i iseljeničku vize, šta ako imate i porodicu, šta dobijate a šta gubite, da li uopšte da se selite ili da ostanete u Srbiji… Na ova i mnoga druga pitanja pokušaće da vam odgovore panelisti Miloš Grubješić (koji je živeo u Japanu i vratio se u Srbiju, radi kao freelance programer), Saša Popović (partner i CEO u firmi VegaIT Sourcing iz Novog Sada), Aleksandar Putnik (programer iz firme Codecentric koji je upravo u procesu sređivanja papira i priprema za odlazak u Nemačku sa porodicom, gde će raditi za istu firmu) i Bojan Keča (Bojan uskoro odlazi za Kanadu, takođe je programer).

Organizatori su odlučili da ovog puta naprave panel diskusiju, jer je sama tema takva da zahteva razgovor i odgovore na pitanja.

Moderator panela je Ivan Ćosić, dizajner, kreativac, bloger i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama, uključujući i TEDx konferencije. O Ivanu smo pisali u jednom od tekstova za našu IT kolumnu.

Na ovom predavanju će se pričati o iskustvima iz prve ruke, sa mnoštvom važnih informacija i mnogo za i protiv svake od opcija.

Pošaljite svoja pitanja do 25. novembra porukom na Meetup grupu, a organizatori će se potruditi da dobijete odgovore.

(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Ostavi komentar

Copyright © 2017 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija