Programerski poduhvati bez programiranja
Dešavanja

Programerski poduhvati bez programiranja

Utorak, 21.05.2019 u 18:30

ICT Hub u saradnji sa kompanijama IBM i Ingram Micro, organizuje događaj tokom kog će prisutni imati priliku da saznaju šta se sve može uraditi čak iako nemate izražene Data Science veštine. Interaktivno predavanje će se održati u utorak, 21. maja, sa početkom u 18:30 časova, u beogradskom Playground-u.

Predavanje je namenjeno vama ukoliko biste voleli da “dešifrujete” poslovno znanje sakriveno u podacima iz svojih baza ili sa Interneta ili želite da ga iskoristite za kreiranje sopstvenog Machine Learning modela za novu i inovativnu aplikaciju, ali se ne razumete dovoljno u statistiku, niti programske jezike kao što su Python, R, Scala.

Predavač Branko Tadić, rukovodilac IBM Cloud tehničkog tima za jugoistočnu Evropu, će vas provesti kroz konkretan primer, korak po korak, uz korišćenje IBM Watson Studio cloud platforme, ali bez potrebe za znanjem iz oblasti programiranja. Branko radi za IBM preko deset godina i sertifikovani je IBM Level 2 ekspert za prodaju. Njegov fokus je poslovni razvoj u okviru portfolija IBM Cloud projekata, što između ostalog uključuje i kognitivne Watson servise. Veoma je uključen u IBM inicijative koje su vezane za IoT, kako kroz teorijsko znanje, tako i kroz demonstrirano praktično iskustvo na projektima iz oblasti industrijske automatizacije.

Videćete kako se, krenuvši od slobodno dostupnih podataka vodećeg online loans provajdera, mogu rekonstruisati pravila i kriterijumi koje oni koriste u odobravanju online kredita, ali i kako se na osnovu tih pravila može jednostavno kreirati model koji u konkretnom slučaju može dati odgovor na pitanja da li treba odobriti zahtev za kredit i da li je onda moguće predvideti dalju zaradu. Takođe ćete moći da vidite i kako se model može testirati u odnosu na predrasude (AI bias) i kako se iste mogu eliminisati iz modela.

Pošto programiranje više nije prepreka, prijavite svoj dolazak na ovo besplatno predavanje putem sledeće forme.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška